Lo Rat Penat celebra la ‘Demanà’ de la Regina CXXVIII dels Jocs Florals, Amparo Vicent García

Demà dijous dia 1 de decembre de 2011, Lo Rat Penat celebrarà la “Demanà” de la Regina que ocuparà la Cadira d´Or en la CXXVIII edició dels Jocs Florals de la Ciutat i Regne de Valéncia, designació que ha recaigut en Amparo Vicent García.

En l’acte de la “Demanà”, la Junta de Govern de Lo Rat Penat presidida per Enric Esteve i Mollà, solicitarà a la que serà la Regina i a la seua família el consentiment per a ostentar tan alta dignitat en el món de la Cultura Valenciana.

El President dels Jocs Florals, Vicent Xavier Navarro, obrirà l’acte en unes paraules de salutació i en una breu ressenya de l’història i trayectòria d’este certamen lliterari, poètic i d’investigació, que la Societat d’Amadors de les Glòries Valencianes instaurara en 1879. Seguidament el Secretari General de Lo Rat Penat donarà llectura a l’acta de la designació i tancarà l’acte el President de Lo Rat Penat, Enric Esteve i Mollà, “demanant” a Amparo Vicent,  en nom de la Societat d’Amadors de les Glòries Valencianes,  que accepte ocupar la Cadira d’Or en els CXXVIII Jocs Florals de la Ciutat i Regne de Valéncia.

En el mateix acte es designaran les Dames de la Cort d´Amor que acompanyaran a la Regina en la cerimònia dels CXXVIII Jocs Florals de la Ciutat i Regne de Valéncia, honor que ha recaigut en:

ANA  GRAU VICENT

ELVIRA LUIS GIMENO

SONIA NAVAS VIDAL

Mª JOSÉ CHOVER VIDAL

MAGDALENA DOMOSLAWSKA

BELÉN ABAD ESTELLÉS

 

Amparo Vicent serà la protagonista d’esta nova edició del certamen lliterari en llengua valenciana, en ocupar la Cadira d’Or dels Jocs Florals. Amparo, és filla de la coneguda família d’editors valencians, Vicent García Editors, reconeguts per la recuperació en magnífiques edicions facsímils dels llibres històrics del Regne de Valénca, com Els Furs, El Consolat del Mar, etc. Llicenciada en Psicologia per l’Universitat de Valéncia, està casada i és mare de dos chiquetes.

Amparo ha declarat “… per a mi supon un orgull i una satisfacció com a valenciana que hagen pensat en mi per a ser la Regina dels Jocs Florals, perque des de chicoteta mos pares m’han ensenyat i m’han transmés l’estima i  l’amor per la nostra terra i per la nostra cultura. Des de ben menuda, per la llabor editorial de la meua família, vaig conéixer el grans llibres de l’época foral del Regne de Valéncia i l’apreci per l’història del nostre poble. Per això, com a filla de Valéncia, ser la Regina dels Jocs Florals té per a mi unes connotacions plenes d’emotivitat. Estic molt agraïda a Lo Rat Penat per haver-me oferit este honor i este privilegi de ser la Regina en la gran nit de les lletres i de la cultura valenciana”.

El certamen lliterari dels Jocs Florals ve celebrant-se des de 1879 i la convocatòria consta de premis de poesia, novela, narrativa, teatre, ensaig i investigació, i conta en el patrocini de les més importants institucions oficials valencianes, empreses i particulars: Excm. Ajuntament de Valéncia, Excma. Diputació de Valéncia, Excma. Diputació d’Alacant, Excma. Diputació de Castelló, Corts Valencianes, Generalitat Valenciana, Excm. i Revd. Sr. Arquebisbe de Valéncia, El Corte Inglés, Banc de Valéncia, Amics del Corpus, Gesfesa, etc.

El poeta que guanye la Flor Natural -màxim guardó del certamen- tindrà l´honor d´oferir-li-la a la que serà la Regina dels CXXVIII Jocs Florals, Amparo Vicent García en la cerimònia que es celebrarà com és costum en el Teatre Principal de Valéncia, en data que oportunament s´anunciarà. Amparo Vicent, ocuparà en tots els honors la Cadira d´Or en la CXXVIII edició dels Jocs Florals de la Ciutat i Regne de Valéncia.

###BLANK###

Autor entrada: hablemosdefallas

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *