Lletres Falleres: fomentar la literatura fallera i l’ús del valencià en els llibrets de falla

Lletres Falleres amplia els premis i augmenta

la dotació econòmica fins als 5.800 euros

 

Els nou premis convocats per al 2013 volen ser un estímul

a la producció literària i la creativitat artística en el món de la festa

 

 

En temps de crisi econòmica, de retallades pressupostàries i d’augment de l’IVA, Lletres Falleres fa un esforç perquè la creativitat literària i artística en els llibrets de falla no siga una moda passatgera o una espècie en via d’extinció.

 

En el segon any de convocatòria conjunta, el nombre de premis s’amplien a nou i la dotació econòmica conjunta es situa en els cinc mil huit-cents euros. Hem utilitzat dos ferramentes falleres, la imaginació i l’esforç, per a superar obstacles econòmics i oferir nous al·licients a tots els participants, diversificant inclús més, si és possible, l’oferta de convocatòries per al 2013.

 

 

 

Formen part de Lletres Falleres l’Associació d’Estudis Fallers (ADEF), les comissions La Malva d’Alzira, El Mocador de Sagunt i Borrull-Socors de València, la Federació de Falles de Gandia, l’Associació Cultural Premi Iaraní i la plataforma Malalt de Falles.

 

Amb estos guardons es pretén promoure la creativitat literària i plàstica en els llibrets de falla, i fomentar la literatura en valencià en la festa de les Falles. De esta manera, Lletres Falleres reconeix tant l’esforç de les comissions que editen els llibrets com el d’aquells col·laboradors que participen en estes publicacions amb els seus treballs.

 

 

 

En esta segona convocatòria, les entitats convocants dels premis han hagut de recórrer al micromecenatge per a poder mantindre una assequible dotació econòmica, necessària més que mai en estos temps de crisi generalitzada. A pesar de les retallades en tots els àmbits, Lletres Falleres ha pogut enguany augmentar la quantia dels premis, gràcies a la incorporació de nous convocants i patrocinadors.

 

La principal novetat de Lletres Falleres per a enguany és la incorporació de dos premis que tenen una dilatada trajectòria a la comarca de la Safor. Són el Premi Ajuntament de Benirredrà al millor article d’un llibret de falla de la Comunitat Valenciana (amb un primer premi de 1.200 euros i un segon de 600 euros), convocat per la Federació de Falles de Gandia i l’Ajuntament de Benirredrà, i el Premi Joan Climent al millor text o conjunt de textos poètics d’un llibret de falla de la Comunitat Valenciana (amb una dotació econòmica de 1.000 euros), convocat per la Federació de Falles de Gandia i l’Associació Cultural Premi Iaraní.

 

 

 

                Els restants set premis ja van unir les seues forces l’any passat per a presentar una plataforma conjunta. Són els següents:

 

ü  El Premi Soler i Godes, convocat per l’Associació d’Estudis Fallers (ADEF), al millor article d’un llibret de falla de la comarca de l’Horta, dotat amb 600 euros. Extensió màxima 8.000 caràcters (espais inclosos).

ü  Premi Malva Alzira al millor poema satíric d’un llibret de la Comunitat Valenciana, dotat amb 500 euros. Els poemes han de tindre una extensió mínima de 14 versos i màxima de 50 versos. Convoca Falla la Malva d’Alzira.

ü  Premi Mocador al millor assaig sobre Falles i cultura popular publicat en un llibret de la Comunitat Valenciana, dotat amb 600 euros. Extensió mínima de 8.000 i màxima de 100.000 caràcters (espais inclosos). Convoca Falla el Mocador de Sagunt.

ü  Premi Emili Llueca al millor assaig sobre Falles i cultura popular publicat en un llibret de la comarca del Camp de Morvedre, dotat amb 200 euros. Extensió mínima de 8.000 i màxima de 100.000 caràcters (espais inclosos). Convoca Falla el Mocador de Sagunt.

ü  Premi Mestre Ortifus a la coherència temàtica (entre el contingut del llibret i la crítica de la falla), dotat amb 500 euros. Convoca la comissió Borrull-Socors de València.

ü  Premi Mestre Ortifus de portada (que relacione contingut de llibret i temàtica de la falla), dotat amb 500 euros. Convoca la comissió Borrull-Socors de València.

ü  Premi #plf13 al millor text satiricofaller breu publicat en Facebook, Twiter o Google+, amb una dotació de 140 euros. Coordina Malalt de Falles.

Album-fotos

picasa_albumid=5807853893607518769

Els originals per a tots els Premis de les Lletres Falleres hauran de presentar-se en els correus electrònics habilitats per cada un dels convocants abans de les 23.59 hores del 31 de gener de 2013.

 

Tota la informació i les bases completes estan disponibles en la pàgina web <www.lletresfalleres.org>.

 

* Nota de prensa: Lletres Falleres.

* Fotos: www.hablemosdefallas.es

Autor entrada: hablemosdefallas

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *