Isaac Peral-Misser Mascó guanya el Premi «Lletrafaller» al Ninot de Més Tro 2017

https://lh3.googleusercontent.com/hZ-IHKqwsK0vRpQZlDqkLH8U4qYHORifpYGONiZXtgpEJVR4KJCnXXGvprGJsJs3L2MUvNUMHdMizTXJP6_qeodRHhiPdr1tyVGpGtW4m0CYO-iV3A7LNjDTYF0RkDfvEQN_X6jTvEfbFEeR4ORGmalX1Znq3lYR4ZMKcSsRHW59r_aj1y_GxKG76tDryeDSFwVBWnj05SneXl__wYX6OamQId1sbnzSAaiBf4-NWPb-4cCsXAgHb20M_QS5UgrjOyMWj74YJj0-gOjG1FDOfYyK9Jt0LrbUoizbL9ymsl5-3L0U7XHLrRqk3MJqdlf2-OuaJrtL9m87NxCu47umES4saia7wCv-iQycMyjO3RlzCQ_voavbyxW9PX1v6S8Cc1oFYUviNmH9hbaPZLLQOBOdBBt2fITzKDfUAcmJLvI0qczgttINe7o9hP1SAlP94_O4gcVVmdkVk4r4DCX2MRor-itnT5piG_wQS7SZmA9XC92__l6gR_G22MiHZtt5Xg7kg1FINT9XiPADEHdjePsPD3hwyvlyQMWc5BQIFS99HFb3zTfKoRd92baN-NlqS9VbNnipwJhoheCiaW-4u_C-gqR6bv71dYaWMaF2nZy5tuJhVynMOr_LnLkCNuxBWHsIKv6Pu3nLu7rqN-k2zvRjPBwcreMGiFXAmHsBMPQ=w442-h659-no

La revista «Lletrafaller» torna al carrer, puntual a la cita fallera. Este divendres, 3 de març, a les 19 hores se va presenta el número 10 de la publicació, en el Museu de la Ciutat de Valéncia (Plaça de l’Arquebisbe, núm. 3, de la Ciutat de Valéncia).

En este mateix acte, amenisat en música de Tabal i Dolçaina i precedit d’una bunyolada a l’estil valencià, s’entregarà el IX Premi «Lletrafaller» al Ninot de Més Tro, que enguany se’n va a parar a la figura de l’Exposició del Ninot que l’artiste Francisco Dauder ha presentat per a la Falla Isaac Peral-Misser Mascó; una comissió de Burjassot.

El Premi «Lletrafaller» al Ninot de Més Tro naixqué en el número 2 de la revista per a promoure en el món faller “la sàtira a tomba oberta, el sarcasme sense mirar pèl apuntant a objectius immediats i reconeixibles”. El premi es tria entre els ninots presentats a l’Exposició del Ninot promoguda per JCF. Este concurs, des de sempre, s’ha centrat en la calitat plàstica dels ninots.

“El premi «Lletrafaller» es planteja per tant com un complement al premi oficial, centrant-se en l’atra caent del ninot: la crítica, sense parar esment en l’importància de la falla en que està plantat o en el seu realisme”. L’encarregada d’entregar el premi serà la Fallera Major de Valéncia, Raquel Alario.

L’història de la declaració de les Falles com a ‘Patromoni Immaterial de l’Humanitat’ de l’Unesco, de Antoni Marco, és el text que obri la revista; seguit d’una entrevista al professor Pablo Velasco. El llector trobarà uns atres continguts com “Vestir els ninots: una tradició fallera perduda”, “les Falles d’Elda”, “Llegendes urbanes falleres”, aixina com entrevistes a la Regina dels Jocs Florals, a Malalt de Falles o a Eurogloria, els aniversaris de Blasco Ibáñez i Almela i Vives, el  tradicional “recorregut a banda” per les falles de totes les categories i una completa recopilació de les de la Secció Especial. No falten les entrevistes a la Fallera Major i a la Fallera Major Infantil de Valéncia, l’auca lletrafallera o la desfilà de ninots de l’Exposició.

La portada és obra de Josep Lluís Aguilar, qui és llicenciat en Belles Arts, especialisat en dibuix i disseny. Fon alumne de Luis Massoni i rebé classes de grans cartellistes com Rafael Contreras i dibuixants com Paco Torres. Aixina mateix, cal remarcar que «Lletrafaller» conta en la colaboració de més de 30 persones.

Com l’any passat, per una atra banda, junt en la revista, s’adjunta el Llibret de l’atra Falla de l’Ajuntament, editat pel Casal Bernat i Baldoví (que també se torna a entregar en la revista amiga Actualidad Fallera).

«Lletrafaller» és una revista editada per l’editorial L’Oronella i per Foment de les Lletres Valencianes. Foment és una entitat que presidix l’escritor Òscar Rueda –al remat, també president del Casal Bernat i Baldoví– i de la qual formen part com a directius el poeta Ricart Folgado –qui, ademés, presidix l’Associació d’Escritors en Llengua Valenciana– i el director de «Lletrafaller», el periodiste Juli Amadeu Àrias.

Autor entrada: hablemosdefallas

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *