Escalante-Marina guanya el Premi «Lletrafaller» al Ninot de Més Tro 2016

https://lh3.googleusercontent.com/-zKOlW8OsrlQ/Vt2_gbzOQRI/AAAAAAAG-M8/IgfRzQLAMbk/s512-Ic42/Escalante-Marina.%252520Artiste%252520Luis%252520Camacho.%2525206%2525C2%2525AAC.png

La revista «Lletrafaller» torna al carrer, puntual a la cita fallera. Demà, 8 de març, a les 19.15 hores se presenta el número 9 de la publicació, en el Museu de la Ciutat de Valéncia (Plaça de l’Arquebisbe, núm. 3, de la Ciutat de Valéncia).

En este mateix acte, amenisat en música de Tabal i Dolçaina i precedit d’una bunyolada a l’estil valencià, s’entregarà el VIII Premi «Lletrafaller» al Ninot de Més Tro, que enguany se’n va a parar a la figura de l’Exposició del Ninot que l’artiste Luis Camacho ha presentat per a la Falla Escalante-Marina; una comissió en el cor del Cabanyal.

El Premi «Lletrafaller» al Ninot de Més Tro naixqué en el número 2 de la revista per a promoure en el món faller “la sàtira a tomba oberta, el sarcasme sense mirar pèl apuntant a objectius immediats i reconeixibles”.

El premi es tria entre els ninots presentats a l’Exposició del Ninot promoguda per JCF. Este concurs, des de sempre, s’ha centrat en la calitat plàstica dels ninots.

“El premi «Lletrafaller» és planteja per tant com un complement al premi oficial, centrant-se en l’atra caent del ninot: la crítica, sense parar esment en l’importància de la falla en que està plantat o en el seu realisme”.

L’encarregada d’entregar el premi serà la Fallera Major de Valéncia, Alicia Moreno (igual com ho fera en l’edició passada Estafanía López). L’obra dels pintors costumistes valencians com a font per a la recuperació, divulgació i estudi de l’indumentària tradicional valenciana, de Antoni Atienza, és el text que obri la revista; seguit d’una entrevista a Blanca Pons-Sorolla, besneta de l’internacional Joaquim Sorolla.

El llector trobarà uns atres continguts com ¿Les ‘Falles’ de l’aigua?”, “Els secrets dels casals”, “La festa de Sant Bult”, aixina com crítiques de llibres, el nostre tradicional “recorregut a banda” per les falles de totes les categories i una completa recopilació de les de la Secció Especial.

No falten les entrevistes a la Fallera Major i a la Fallera Major Infantil de Valéncia, l’auca lletrafallera o la desfilà de ninots de l’Exposició. I una novetat: s’estrena la secció ‘Coetòdrom’, en la qual arrepleguem i valorem de forma positiva o negativa, segons corresponga, diversos aspectes de l’actualitat. Per segon any consecutiu, la portada és obra de Miquel Tomàs, un artiste valencià de primera magnitut.

En 3 ocasions ha guanyat el concurs de cartells oficials de Falles i també ha obtingut uns atres guardons de cartelleria com per eixemple en la Fira de Juliol de Valéncia.

Aixina mateix, cal remarcar que «Lletrafaller» conta en la colaboració de més de 40 persones. Enguany, per una atra banda, junt en la revista, s’adjunta el Llibret de l’atra Falla de l’Ajuntament, editat pel Casal Bernat i Baldoví (que també s’entrega en la revista amiga Actualidad Fallera).

«Lletrafaller» és una revista editada per l’editorial L’Oronella i per Foment de les Lletres Valencianes. Foment és una entitat que presidix l’escritor Òscar Rueda –al remat, també president del Casal Bernat i Baldoví– i de la qual formen part com a directius el poeta Ricart Folgado i director de «Lletrafaller», el periodiste Juli Amadeu Àrias.

Autor entrada: hablemosdefallas

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *