Inauguració de l’exposició “El llibret de falla. Explicació i relació de la festa. 1850-2014”

 

 

 

Hui dijous 13 de març, a les 19.30 hores, s’inaugura l’exposició El llibret de falla. Explicació i relació de la festa. 1850-2014, organitzada per la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport, i comissariada per l’Associació d’Estudis Fallers. L’exposició es podrà contemplar fins al 20 d’abril a la Sala del Refectori del Centre del Carme de la ciutat de València.

 

Es tracta d’un projecte en què l’Associació d’Estudis Fallers ha estat treballant en els dos últims anys, que es veu complementat per un documental sobre la història dels llibrets de falla i per un llibre electrònic que inclou diversos estudis sobre el tema, acompanyats pel catàleg de l’exposició.

 

És indubtable que en els últims anys ha crescut la sensibilització cap als elements que conformen el llegat patrimonial que generen les Falles. I dins d’este llegat destaca el llibret, un dels principals testimonis d’una festa dinàmica i en evolució constant. Així, gràcies al llibret, podem rastrejar la història de les Falles, des de les experiències íntimes viscudes per cada grup de veïns fins als grans canvis en l’estructura oficial, que són també reflex de l’evolució de la societat valenciana.

 

Esperem que esta exposició contribuïsca a valorar el llibret com un patrimoni faller singular i valuós, en la mesura que concita tant el caràcter de testimoni material únic de l’activitat fallera com també la seua condició d’objecte reverenciat, perquè és la manifestació literària, lingüística, social i artística d’una sociabilitat festiva que no ha fet més que progressar i fer-se diversa i plural.

Autor entrada: hablemosdefallas

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *