Día del Faller a les Festes de Dénia

El Dia del Faller va començar molt matí a Dénia.

Acto del Día del Fallero 575x383

Des de les 7.00 h amb la despertà en els barris de Dénia, fallers i falleres van eixir al carrer a disfrutar de la jornada.

A les 9.00 h  es van concentrar tots en la Plaça de l’Ajuntament i van començar les cucanyes per a grans i majors.

Acompanyats per la xaranga, fallers i falleres van recórrer durant tot el matí la ciutat de Dénia, omplint-la de música, aigua i moltes rialles i participant en les dotze cucanyes preparades per les falles de Dénia i la Junta Local Fallera.

La comissió de la falla Oeste va guanyar dimarts passat el concurs de paelles que es va celebrar en el carrer Marqués de Campo en el transcurs del Dia del Faller de les festes de Dénia, que se celebren durant esta setmana en la capital de la Marina Alta.

Des del migdia, van ser moltes les persones que es van acostar al carrer Campos a veure el concurs, en el que van participar les comissions falleres i la Junta Local Fallera de la ciutat.

Amb 71 punts el jurat, format per professionals de l’hostaleria a Dénia i el regidor de festes de Dénia, Paco Arnau, va triar la paella de la Falla Oeste com la millor.

En segon lloc, i amb 70 punts, va quedar la falla París Pedrera, i el tercer premi, amb 68 punts, va ser per a la Falla Centro.

El dia del Faller de les festes majors de Dénia va finalitzar amb el tradicional acte del Dia del Faller, primer acte oficial que presidixen les Falleres Majors de Dénia 2015, Carla Petrie i Candela Pastor.

A les 20:30 hores es van concentrar tots els càrrecs de les falles 2014 i 2014 en la plaça de l’Ajuntament per a eixir cap al carrer La Via, escenari en què es desenrotllaria l’acte.

Amparo Petrie va ser l’encarregada de presentar l’acte, donant pas als representants de les falles de Dénia 2014 que es van despedir oficialment del seu any.

Després d’ells, el públic es va posar en peu per a rebre les Falleres Majors de Dénia, que van presidir des de l’alt de l’escenari i van veure com desfilaven en ell els càrrecs 2015, que van prendre el relleu dels seus antecessors.

Amb tots ells en l’escenari i les components de les talls d’honor de les Falleres Majors en els seus llocs, es va procedir a l’entrega dels premis de les cucanyes celebrades al matí.

A continuació es van entregar els premis del Torneig de Futbol Faller organitzat per la Junta Local Fallera de Dénia.

La Falla París Pedrera es va alçar amb el premi a l’esportivitat, i la falla Diana va arreplegar el premi de campions del torneig.

 Per a finalitzar, es va fer entrega dels premis del concurs de paelles celebrat al matí en El Carrer Marqués de Camp.

La Falla Oeste va guanyar el primer premi amb 71 punts, seguida de la Falla París Pedrera, amb 70 punts, i la falla Centre, que va aconseguir 68 punts.

Després de l’himne de Dénia va finalitzar este primer acte oficial de les Falleres Majors de Dénia.

Ara, les falles es preparen per a disfrutar al màxim de la desfilada de carrosses de dissabte que ve pels carrers del centre de Dénia.

picasa_albumid=6034153381767352513

###BLANK###

Autor entrada: hablemosdefallas

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *