Concessió Premi Soler i Godes-Premi de les Lletres Falleres

Manuel Pérez i la Falla Borrull, guanyadors del Premi Enric Soler i Godes al millor article d’un llibret de falla de la comarca de l’Horta

 

 

El dimarts 21 de febrer març es va fer entrega del Premi Enric Soler i Godes-Premis de les Lletres Falleres al millor article d’un llibret de falla de la comarca de l’Horta, que en la huitena edició ha recaigut en el treball “Dels romanços de cec a l’auca de la Falla Borrull”, de Manuel Pérez, publicat en el llibret de la Falla Borrull-Socors de la ciutat de València.

 

Concessió Premi Soler i Godes-Premi de les Lletres Falleres Concessió Premi Soler i Godes-Premi de les Lletres Falleres

L’autor va rebre el seu premi de 300 euros i un diploma fet per l’artista faller Víctor Valero. Per la seua part, la Falla Borrull-Socors va arreplegar el seu premi de 300 euros i un estendard obra dels artistes fallers Marisa Falcó i Paco Pellicer (Fet d’Encàrrec).

L’article premiat fa un repàs de la història i l’evolució de les auques en la nostra literatura, des dels seus inicis fins a l’actualització d’este gènere com a recurs didàctic i divulgatiu de la nostra història i cultura per part dels professionals de l’educació o d’associacions diverses.

L’autor de l’article guardonat, Manuel Pérez (Alcoi), és mestre jubilat i col·laborador habitual en els projectes d’esta comissió de falla.

El Premi Enric Soler i Godes, dotat amb 600 euros, està convocat per l’Associació d’Estudis Fallers i patrocinat per l’editorial valenciana Denes, la Federació de Falles Benicalap-Campanar; l’Ajuntament de Burjassot, l’Ajuntament de Mislata i l’Ajuntament de Paterna. Com la resta dels Premis de les Lletres Falleres, dels qual forma part, l’objectiu és reconéixer l’esforç editorial de les comissions de falla i el treball dels autors que obrin les pàgines dels llibrets a articles diversos de creació, estudi i reflexió al voltant de la festa de les Falles. En esta huitena edició s’han presentat als premis una vintena d’articles que es publicaran en els llibrets de falla de diverses comissions de la comarca de l’Horta.

  Concessió Premi Soler i Godes-Premi de les Lletres Falleres

D’esquerra a dreta, Manuel Pérez (autor de l’article premiat), i Laura Galindo i Josep Moreno (fallera major i president de la Falla Borrull-Socors), acompanyats per Gil Manuel Hernández (president de l’Associació d’Estudis Fallers).

El jurat de la setena edició del Premi Enric Soler i Godes al millor article d’un llibret de falla de la comarca de l’Horta, ha estat integrat per Pau Vendrell, periodista; Rubén Tello, professor de secundària; Pau Sif, escriptor; Desamparados Pajares, professora de secundària, i Lluís Mesa, gestor cutural, actuant com a secretari sense vot José Martínez Tormo en representació de l’Associació d’Estudis Fallers.

Premis de les Lletres Falleres
http://www.lletresfalleres.org

###BLANK###

Autor entrada: hablemosdefallas

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *