Una Crida para las Fallas Julio 2020

Tras todo lo ocurrido con el aplazamiento de las Fallas Marzo de 2020, que mejor forma de recibir a las Fallas del próximo Julio que con el discurso de nuestras Falleras Mayores, Consuelo Llobell Frasquet y Carla García Pérez el día de la Crida.

Una Crida que da la bienvenida a todos y abre las puertas de la ciudad a todos aquellos y aquellas que quieran disfrutar de la mejor Fiesta del mundo.

No es la primera vez que las Fallas se tienen que suspender. Siendo positivos, esto no es una suspensión y disfrutaremos de las Fallas en Julio como nunca lo hemos hecho.

La Crida siempre ha tenido una peculiar evolución desde que en 1931 se instituyera, pese a que no tuvo una continuidad. El 15 de marzo de 1931, a las 19:00 horas, las diferentes bandas de música recorrieron las calles de la ciudad con un pregonero al frente invitando a vivir la fiesta.

Todos concluyeron en la plaza del Ayuntamiento, entonces Plaza de Emilio Castelar, desde donde se lanzaron carcasas y cohetes con los acordes del himno de la “Región”. De esta forma se anunciaba y se iniciaba la recién creada Semana Fallera que el organismo oficial fallero había coordinado ese mismo año.

Hasta 1942 no se vuelve a tener constancia sobre el acto de la “Crida”.

Discurso de Carla García Pérez. Fallera Mayor Infantil de Valencia 2020


Xiquets i xiquetes de València i de tota la Comunitat,

fallerets i falleretes de tot el món.

Des de les nostres Torres dels Serrans,

tinc l’honor i el privilegi de ser jo, en nom de totes les falleres majors i els presidents infantils, qui vos convida a la millor festa del món:

LES  FALLES.

Els xiquets som una peça fonamental per a mantindre la nostra cultura

i les nostres tradicions.

Per eixe motiu,

la meua cort d´honor i jo, vos demanem que obriu els casals

i convideu tots els vostres amiguets,

per a que coneguen millor esta forma de vida

i així de segur que esta gran família fallera creixerà.

Perquè la vida sempre és millor amb les Falles.

I és que els xiquets formem part de tot.

Som el futur de les Falles, però també som el present.

Som  música,

a les colles de tabal i dolçaina i als balls al carrer.

Som cultura,

fent teatre, declamació i pilota valenciana.

Som tradició,

plantant falles, ofrenant a la mare de Déu i renaixent després de cada cremà.

I som pólvora,

en cada despertà i cada vegada que fem esclatar un petard.

Per això m’agradaria que, tots junts, encenguerem la metxa de les falles

i buidarem la caixa de petards més gran que pugueu imaginar, compartint-la entre tots.

Ara sí, alceu els vostres estendards i cridem tots junts:

JA ESTEM EN FALLES

VISCA VALÈNCIA i VISQUEN LES FALLES!

Discurso de Consuelo Llobell Frasquet. Fallera Mayor de Valencia 2020

Fallers i falleres!

Valencians i valencianes!

Gent de tot el món!

Hui, des d’estes emblemàtiques Portes dels Serrans símbol d’història de la nostra Terra volem proclamar als ciutadans del món sencer, que comença la millor festa del món, les Falles.

Igual que els nostres avantpassats portaven a la nostra ciutat, a través d’aquesta porta, els millors fruits del seu treball… els fallers volem oferir hui els nostres fruits de tot un any.

Obrim estes portes i els nostres cors perquè tot el món s’endinse en la nostra essència i l’estime com cadascun de nosaltres. Unes tradicions que valorem i defenem tots junts. Que vegen una València unida, plena d’alegria, de festa i de gent respectuosa i acollidora. Perquè la meua falla és València, però vosaltres sou les Falles.

És l’hora que els nostres carrers oferisquen al món el millor de tots nosaltres… Un espectacle d’art, de llum, de color, de soroll i de tradicions.

Portant com a bandera la crítica, la sàtira, la imaginació i la creativitat… els artistes fallers omplin els nostres carrers i places d’eixes obres d’art úniques i irrepetibles… que ens caracteritzen i ens defineixen com a festa…

Al seu costat, trobem els pirotècnics que ens oferiran l’aroma més característic dels valencians… un espectacle de llum, soroll, pólvora i foc; convertint la nostra ciutat en el perfum més volgut per nosaltres, els fallers.

Arriba el temps de sentir els compassos de la nostra música als passacarrers, de contagiar-nos de la seua inigualable alegria al ritme de les partitures i d’admirar el folklore dels grups de danses.

Arriba el temps que els fallers, amb la nostra rica indumentària valenciana, amb les nostres gales falleres, convertim la nostra ciutat en un esclat multicolor ara que la primavera s’acosta. Gales que ens acompanyaran pels carrers de la nostra ciutat per visitar la Mare de Déu dels Desemparats i el nostre benvolgut Sant Josep.

Ells ens donaran l’alé necessari per tindre unes Falles plenes d’harmonia… perquè totes les comissions puguen gaudir de la màgia de la plantà, del sentir dels seus fallers i de la inspiració dels seus artesans…

Falles que el 19 de març es cremaran com cada any per convertir-se en el tret d’eixida d’un nou cicle faller.

Fa 3 anys la UNESCO ens va declarar patrimoni cultural immaterial de la humanitat. Un reconeixement al nostre passat, que honra el present i protegeix el futur…

A la dolça llengua valenciana que ens fa únics, que ens dóna vida i ens identifica com a poble…

Un reconeixement a la nostra forma de vida, perquè vosaltres, els fallers, sou les arrels on es sustenta la nostra festa.

La mostra més sincera d’un col·lectiu inclusiu, solidari i compromés; que es reinventa cada any amb més força; que és l’esperit dels nostres casals, on generació a generació aprenem a viure les falles amb germanor i il·lusió. Perquè sense cap dubte el casal és la millor xarxa social del món.

Les dotze dones que conformen la cort d’honor i jo ens sentim unes privilegiades. I per això, des d’ací, reafirmem el nostre compromís de representar–vos, als fallers i a València, en cada racó del mon, enaltint la nostra cultura i la nostra història… Tornant-vos així l’estima que ens oferiu en cadascun dels barris d’aquesta gran ciutat… vertebrant, junt a Alacant, Castelló i totes les juntes locals, el nostre territori…

Als valencians que esteu lluny, als de dret i als de naixement, als qui ja ens heu deixat i ens mireu des del cel… Gràcies per propagar que l’amor per València i per les falles no entén ni de distàncies ni de fronteres.

És el moment d’obrir la nostra ciutat i els nostres casals, per a convidar tota la Comunitat valenciana, tota Espanya, Europa i els ciutadans del món sencer a conéixer i a viure la nostra forma de vida des de dins.

Vos esperem / Os esperamos / Vi aspettiamo / Wir erwarten Sie / On vous attend / We are waiting for you.

Arriba el moment que estàvem esperant des de fa quasi un any… perquè fallers i falleres… JA ESTEM EN FALLES!

Ara sí, alceu el vostres estendards, junt a la nostra senyera. Tremolem i cridem tots junts: Visca València i Visquen les Falles!

  • Fotos: Josep V. Zaragoza (www.regalocreativo.com)

#CridaFalles20 #Falles20 #Fallas20 #YoMeQuedoEnCasa #JuntosPodemos

Autor entrada: hablemosdefallas