Se celebra el 25 aniversari del Calendari Lo Rat

Lo Rat Penat edita en llengua valenciana el seu tradicional Calendari per al 2012


Lo Rat Penat ha editat el Calendari de l’associació per a l’any 2012, i un llibre commemoratiu dels 25 anys de Calendari, aixina com una exposició que s’ha preparat en motiu del 25 aniversari d’est almanac valencià i que es pot visitar en la sèu de la societat en el carrer Trinquet de Cavallers de Valéncia.

El Calendari i Agenda editats per la Societat d’Amadors de les Glòries Valencianes tracta d’acostar als valencians, seguint la tradició que iniciara Constanti Llombart en 1875, els actes i dates culturals més significatius del Regne de Valéncia.

Tant en el Calendari com en l’Agenda Lo Rat Penat 2012 se recullen les efemèrides valencianes més destacades i, a més, inclou un apartat lliterari format bàsicament per texts poètics i uns atres de prosa adaptats a les diferents époques de l’any. Per últim, es dedica un faldó en cada més per a la divulgació i reivindicació de la cultura, la llengua, l’història i la personalitat autòctones a través de chicotetes referències a diversos aspectes que van des de la lliteratura en llengua valenciana fins a les nostres festes i tradicions.

El President de Lo Rat Penat, Enric Esteve ha indicat que: “No hi ha millor reclam per a la cultura que tindre a mà tots els dies alguna cosa per a llegir. No hi ha res millor per a la conscienciació que rebre tots els dies un mensage directe i en positiu que nos encorage. No hi ha millor publicitat que la que arriba més d’una vegada al dia, 365 dies a l’any… el calendari una de les millors ferramentes que s’ha inventat per a entrar en la vida de les persones… fa més de 25 anys que un grup de ratpenatistes començà a quallar l’idea de recuperar la tradició ratpenatista de fer un calendari, com el que en plena Reinaixença es feya … La vida del calendari transcorre paralela a l’història d’esta casa i en el mateix esperit continua ben viu i present hui en dia: ser refugi de lletraferits, amants de la nostra llengua i cultura i fidel espill de lo que és i representa el món cultural valencianiste.”

En l’apartat lliterari figuren texts de diferents poetes i escritors valencians: Manolo Navarro, Donís Martin, Anfós Ramon, Joan A. Alapont, Rafa Melià, Josep Albert Aymemir, Ampar Cabrera, Ernest Olmos, Mª Jesús Coves, Manolo Lagardera, Aureli López, Manolo Garcia, Josep Navarro, Daniel Sala, Vicent Ramon Calatayud, Emili Ridocci, Carles Bori i Josep Llopis.

 

(Peu de foto: Enric Esteve, President de Lo Rat Penat, Josep Lacreu, autor de la capçalera, Fdo. Millan, Amparo Vicent, Regina dels Jocs Florals, Vicent Ramon Calatayud, Vte. Martínez Marco i Aureli López.)

###BLANK###

Autor entrada: hablemosdefallas

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *