Se celebra el 25 aniversari del Calendari Lo RatLo_rat

Lo Rat Penat edita en llengua valenciana el seu tradicional Calendari i l’Agenda per al 2012

Es presentarà el dimecres 21 en la sèu de la Societat d’Amadors de les Glòries Valencianes junt en el llibre commemoratiu dels 25 anys del Calendari i una exposició al voltant d’est almanac cultural valencià.

Valéncia, 20-12-2011.- Lo Rat Penat ha editat el Calendari i Agenda de l’associació per a l’any 2012, i un llibre commemoratiu dels 25 anys de Calendari. L’acte de presentació se celebrarà el pròxim dia 21 de decembre, dimecres, a les 20.00 h. en el Saló Constantí Llombart de Lo Rat Penat, carrer Trinquet de Cavallers, núm. 9 de la ciutat de Valéncia. Està prevista l’assistència del president ratpenatiste, Enric Esteve, dels autors de l’almanac, del llibre “Calendari Lo Rat Penat. 25 anys” i de l’Agenda, aixina com dels representants del món cultural valencianiste. L’acte estarà presidit per la Regina dels Jocs Florals, Amparo Vicent, qui previament a l’inici de l’acte inaugurarà l’exposició que s’ha preparat en motiu del 25 aniversari d’est almanac valencià.

Els encarregats de la  realisació del Calendari han segut Aureli López, Vicent Ramon Calatayud, Josep Puchades, Belem Marin i Nàcio Serrrano, L’Agenda ha esta a càrrec de Fernando Millán i Vicent Martínez Marco. El calendari conta igualment en la tradicional capçalera del pintor i artiste gràfic Josep Lacreu.

Tant en el Calendari com en l’Agenda Lo Rat Penat 2012 se recullen les efemèrides valencianes més destacades i, a més, inclou un apartat lliterari format bàsicament per texts poètics i uns atres de prosa adaptats a les diferents époques de l’any. Per últim, es dedica un faldó en cada més per a la divulgació i reivindicació de la cultura, la llengua, l’història i la personalitat autòctones a través de chicotetes referències a diversos aspectes que van des de la lliteratura en llengua valenciana fins a les nostres festes i tradicions.

En l’apartat lliterari figuren texts de diferents poetes i escritors valencians: Manolo Navarro, Donís Martin, Anfós Ramon, Joan A. Alapont, Rafa Melià, Josep Albert Aymemir, Ampar Cabrera, Ernest Olmos, Mª Jesús Coves, Manolo Lagardera, Aureli López, Manolo Garcia, Josep Navarro, Daniel Sala, Vicent Ramon Calatayud, Emili Ridocci, Carles Bori i Josep Llopis.

El Calendari i Agenda editats per la Societat d’Amadors de les Glòries Valencianes tracta d’acostar als valencians, seguint la tradició llombartina, els actes i dates culturals més significatius del Regne de Valéncia.

###BLANK###

Autor entrada: hablemosdefallas

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *