Lope de Rueda guanya la cavalcada del ninot infantil amb una proposta original sota el lema “Àfrica viu” Torrent

Milers de  xiquets de Torrent inundaren l’avinguda al Vedat amb color i diversió en la Cavalcada del Ninot Infantil

Ramón i Cajal trau al carrer planetes i marcians amb un segon premi i Antoni Pardo presentà una cavalcada de cavalcades, amb el que aconseguí un tercer premi


L’ànima d’Àfrica va ressorgir en Torrent, concretament en les disfresses i coreografies dels xiquets de la falla Lope de Rueda, guanyadors del primer premi de la cavalcada del Ninot Infantil. Tota una proposta original, efectista, solidaria i molt tribal que va aconseguir alçar-se amb l’or en este concurs infantil. Milers de xiquets de les 29 comissions de Torrent es van disfressar per a presentar els seues lemes sota un conjunt didàctic, divertit i ple de color. El diumenge al matí l’avinguda al Vedat es va convertir en un fos multicolor ple de caramels des de les 11 fins les 15 hores.

Sota el lema “Àfrica viu”, els xiquets de Lope de Rueda sorprengueren al públic amb unes grans girafes que van fer la reverencia a la tribuna, on estava president l’acte l’alcaldessa de la Torrent, Amparo Folgado, i la Fallera Major Infantil, Irene Andreu Carratalà i la seua Cort d’Honor. En tribuna també estava el delegat de Cultura, Modest Muñoz, el vicepresident primer executiu, Pasqual Piles i la Fallera Major de Torrent, Inma Garcia , acompanyada per la seua Cort d’Honor.

Per la seua banda, la falla Ramón y Cajal es va portar la plata amb una cavalcada plena de fantasia, somnis i regals vinguts del cel. Els horòscops, les esteles i planetes ompliren la seua proposta. El bronze va ser a parar a la comissió d’Antoni Pardo, els que van triar una original cavalcada de cavalcades, on els xiquetes representaven diverses falles de Torrent amb noms canviats, com: “Parc de la Fantasia-Bosc Encantat”, “Falla Sant Poseidó”, “plaça Sant Pere- portes del cel”, “Falla carrer la lluna -Guàrdia estel·lar”, “Avinguda de les nines”.

picasa_albumid=5714316919432921793

La resta de premiats van ser:

4t: Av. II Tram (Lema: Sol naixent)

5t: Sant Gregori. (Lema: Carnestoltes del món)

6t: Sant Roc (Lema: El bosc)

7m: àngel del Alcasser (Lema: Endolçant els carrers de Torrent)

8u: Sants Patrons (Lema: L’abella Maya)

Per la seua banda, els premis que atorga la Federació que d’associacions Ciutadanes de Torrent i comarca (FAC) premiarà enguany, per primera vegada, les millors carrosses que van desfilar en la cavalcada infantil i es coneixerà en l’obertura de sobres de la cavalcada major:

Els orígens

En 1935, just l’any següent de nàixer la 1a Exposició del Ninot a València, va nàixer la 1a Cavalcada del Ninot, com un concurs organitzat entre totes les comissions falleres que conduïen el seu ninot a l’Exposició, sota el patrocini de l’Associació d’Artistes Fallers.

Però va ser en 1936 quan el Comité Central Faller va introduir este concurs com un acte oficial de la Setmana Fallera. Per extensió, este cercavila es va traslladar al calendari festiu de Torrent  i es va convertir en un carnestoltes de disfresses, on els fallers de Torrent traslladen la crítica del seu monument al carrer en forma de desfilada multicolor.

Autor entrada: hablemosdefallas

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *