Lo Rat Penat celebrarà l’acte de Llectura dels Llibrets de Falla premiats

 La Fallera Major de Valéncia i la Regina dels Jocs Florals presidiran este entranyable acte en el que els poetes valencians llegiran fragments dels millors llibrets

 Lo Rat Penat celebrarà el pròxim dilluns 2 d’octubre, a partir de les 19:30 h. el tradicional acte de Llectura dels Llibrets de Falla premiats en el Saló Constantí Llombart de l’entitat, en el C/ Trinquet de Cavallers, 9 de Valéncia. En ell, els poetes festius valencians guardonats en premi extraordinari durant les últimes festes falleres en el centenari Concurs de Llibrets de Falla que des de 1903 organisa l’entitat valencianista donaran a conéixer el seu treball que ha contribuït un any més a la consolidació de la lliteratura festiva en llengua valenciana. Cal recordar que en l’expedient de la declaració per la UNESCO de la festa de les Falles com a Patrimoni Immaterial de l’Humanitat se fa menció expressa a la llabor de Lo Rat Penat en la celebració d’este Concurs de Llibrets que potencia la lliteratura satírica en llengua valenciana.

En concret, Ampar Cabrera, guanyadora del Premi Extraordinari “Bernat i Baldoví”, Joan Antoni Alapont, Donís Salvador, Rafa Melià,  Rafael Hércules Ferraro i César González posaran la veu als seus propis poemes a on se conjuguen l’ingeni, la gràcia i l’humor baix el domini de la mètrica i la tècnica.

L´acte estarà presidit per la Fallera Major de Valéncia, Laura Mengó, la Regina dels Jocs Florals, Marta Alonso i el President de Lo Rat Penat, Josep Vicent Navarro.

En el Concurs de Llibrets de Falla de Lo Rat Penat s’han repartit un total de 253 premis en estandart per a les falles gràcies a la colaboració dels següents patrocinadors: Excm. Ajuntament de Valéncia, Excma. Diputació de Valéncia, Las Provincias, Levante-EMV, La Casa de Los Falleros, Camping Les Palmeres, Actualidad Fallera, Armando Serra, Família Peris, Família Camps, Família Delmonte, Família Alapont, Família Ramon-García i Família Alandes-Casa.

Autor entrada: hablemosdefallas