Regina121baixa

Lo Rat Penat celebra la ‘Demanà’ de la Regina CXXIX dels Jocs Florals, Irina Manglano Beneyto

La població alacantina de Beniarbeig acollirà l’acte de nomenament

 

El pròxim divendres dia 7 de setembre de 2012, Lo Rat Penat celebrarà la “Demanà” de la Regina que ocuparà la Cadira d´Or en la CXXIX edició dels Jocs Florals de la Ciutat i Regne de Valéncia, designació que ha recaigut en Irina Manglano Beneyto.

 

Regina121baixa

 

En l’acte de la “Demanà”, la Junta de Govern de Lo Rat Penat presidida per Enric Esteve i Mollà, solicitarà a la que serà la Regina i a la seua família el consentiment per a ostentar tan alta dignitat en el món de la Cultura Valenciana.

 

El President dels Jocs Florals, Vicent Xavier Navarro, obrirà l’acte en unes paraules de salutació i en una breu ressenya de l’història i trayectòria d’este certamen lliterari, poètic i d’investigació, que la Societat d’Amadors de les Glòries Valencianes instaurara en 1879. Seguidament el Secretari General de Lo Rat Penat donarà llectura a l’acta de la designació i tancarà l’acte el President de Lo Rat Penat, Enric Esteve i Mollà, “demanant” a Irina Manglano Beneyto, en nom de la Societat d’Amadors de les Glòries Valencianes, que accepte ocupar la Cadira d’Or en els CXXIX Jocs Florals de la Ciutat i Regne de Valéncia.

 

En el mateix acte es designaran les Dames de la Cort d´Amor que acompanyaran a la Regina en la cerimònia dels CXXIX Jocs Florals de la Ciutat i Regne de Valéncia, honor que ha recaigut en:

 

ARANCHA CALATAYUD

ROCÍO CALATAYUD

ANA GISBERT

VICTORIA GUARDIOLA

PÍA PÉREZ MARSA

SONIA GRANADO

 

Irina Manglano Beneyto serà la protagonista d’esta nova edició del certamen lliterari en llengua valenciana, en ocupar la Cadira d’Or dels Jocs Florals.

 

 

Irina naixqué en Valéncia i és filla de la Tinent d’Alcalde, Regidora de Cultura i Presidenta del Palau de la Música, Mairen Beneyto Jiménez de Laiglesia, i d’Alfonso Manglano de la Lastra, els quals des de ben chicoteta li varen transmetre l’amor per les tradicions, historia i cultura valencianes. Irina ha participat activament en les festes de la ciutat, i des de ben jove és membre la comissió de la falla de Gravador Esteve- Ciril Amorós, i va vore complit el seu somi de ser la seua Fallera Major, acte en el que actuà de de mantenedor el que fora President de Lo Rat Penat, el Dr. Joan Gil i Barberà.

 

La relació en Lo Rat Penat de la seua família be d’antic, ya que Irina serà la 5ª membre de la família Manglano que ha segut Regina dels Jocs Florals a lo llarc de l’història del certamen, havent ocupat la Cadira d’Or en 1885, Casilda Amorós i Manglano, en 1948, Mª Julia Martínez de Vallejo i Manglano, en 1953, Pilar Manglano i Trenor, i en 1954 Angela Manglano de la Lastra.

 

Irina està casada i és mare de dos chiquets. Va estudiar en el Colege Esclaves de Sagrat Cor de Valéncia, es va llicenciar en Dret per l’Universitat de Valéncia, ampliant estudis en Londres i especialisant-se porteriorment en un Master en la rama tributària. Irina Manglano Beneyto compagina la seua maternitat i el seu treball professional en la seua passió per la llectura i per la mar.

 

L’acte de la Demanà es celebrarà en la població alacantina de Berniarbeig, ya que la família materna d’Irina té una profunda relació en esta localitat i vol que Alacant tinga el seu protagonisme en esta festa cultural dels Jocs Florals, acollint este emotiu acte. Per tal motiu,la Junta de Govern de Lo Rat Penat es desplaçarà el pròxim divendres a Beniarbeig per tal de celebrar en la casa familiar d’Irina este acte en el que el President de Lo Rat Penat demanarà a Irina i a la seua família que accepte ocupar la Cadira d’Or dels Jocs Florals.

 

El certamen lliterari dels Jocs Florals ve celebrant-se des de 1879 i la convocatòria consta de premis de poesia, novela, narrativa, teatre, ensaig i investigació, i conta en el patrocini de les més importants institucions oficials valencianes, empreses i particulars, com l’Excm. Ajuntament de Valéncia, Excma. Diputació de Valéncia i la Generalitat Valenciana.

 

El poeta que guanye la Flor Natural -màxim guardó del certamen- tindrà l´honor d´oferir-li-la a la que serà la Regina dels CXXIX Jocs Florals, Irina Manglano Beneyto en la cerimònia que es celebrarà com és costum en el Teatre Principal de Valéncia, en data que oportunament s´anunciarà. Irina, ocuparà en tots els honors la Cadira d´Or en la CXXIX edició dels Jocs Florals de la Ciutat i Regne de Valéncia.

 

Autor entrada: hablemosdefallas

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *