Les falles de Cullera mantenen el calendari faller 2020/21.

El passat dilluns 5 d’octubre en reunió de presidents amb la presència del regidor de falles, Javier Cerveró, es va llegir la proposta del calendari faller que contemplava els actes i concursos que es celebren any rere any i a causa de la irrupció de la Covid-19 s’han hagut d’endarrerir o adaptar per tal de dur-los a terme.

 

 

La reunió entre Isaura Navarro, secretària autonòmica de Salut Pública, les Juntes Locals, la Interagrupació i el regidor de Cultura Festiva de València, Carlos Galiana el passat 23 de setembre, va concloure en un protocol específic que unificava tota la normativa per a les agrupacions culturals, fonamental per a la posada a punt dels casals, este, va ser un dels temes que es tractà també a la reunió de presidents.

 

‘Les falles necessiten vida’ fou la frase clau del president de JLFC, José Luis Renart, qui aposta per mantindre el sector cultural i esportiu en alça, ‘sabem que són els esdeveniments que més reclamen els fallers i les delegacions on més membres s’hi involucren, no podem deixar-los de banda, cal donar normalitat a les falles, motivar als fallers i aprofitar per a fer coses mentre la pandèmia ens ho permeta’. Per altra banda, Renart, feia saber que el seu equip de treball es mostrava molt il·lusionat amb l’organització de l’acte conmemoratiu del cinquanta aniversari.

 

Cerveró tranquil·litzà als presidents i va deixar palés que el consistori és sabedor del bon fer d’esta Junta Local i que depositen plena confiança en tal que es facen complir totes les mesures de seguretat que s’indiquen en cada moment i estaran al costat de les falles per al que necessiten.

 

Per tal de garantir la màxima seguretat, la Junta Local Fallera de Cullera complirà i farà complir totes les mesures extraordinàries de prevenció implementades per l’Ajuntament de Cullera front a la Covid-19. Unes mesures que van des de l’ús obligatori de mascareta, gel hidroalcohòlic i el reforç dels protocols de neteja i desinfecció fins a l’assignació de butaques o l’aforament limitat en cadascun dels espais municipals.

 

 

Actes Oficials

 

Vi d’Honor de Nadal, al mes de desembre, es mantindrà la tradicional benvinguda de les festes nadalenques i comiat de l’any als fallers. En el mateix acte, com ve sent costum es farà públic el cartell anunciador de les falles 2021 i s’entregarà el premi al seu autor o autora.

 

Les Gales Falleres i l’Acte Commemoratiu del ‘L Aniversari de JLFC’ es concretaran les dates més endavant.

 

 

Programació Cultural

 

III Mostra de Sainets a Cullera, unides per la cultura i la solidaritat, participen a benefici d’Anec, Baladre, Afacu i AECC cinc comissions que pujaran a l’escenari el cap de setmana del 17 i 18 d’octubre.

 

XXXIV Concurs de Teatre, es durà a terme durant el mes de febrer, concretament del 3 al 19, els dilluns, dimecres i divendres. Podrem disfrutar de 8 obres teatrals dins d’una única categoria de participació on la durada mínima de l’obra s’estableix en quaranta-cinc minuts.

 

Presentació del llibret de Junta Local Fallera, que reunix informació de totes les comissions falleres de la ciutat, serà presentat a principis de febrer.

 

Gala de la cultura, prevista per a finals de febrer, acte on es farà entrega dels premis dels concursos organitzats per la delegació de cultura durant aquest exercici 2020-2021.

 

 

Programació Esportiva

 

Pic i Maneta, Tenis taula i Pàdel són els esports que encapçalen el llistat de competicions esportives organitzades per Junta Local Fallera, donant inici als esports individuals amb el Pic i Maneta el 31 d’octubre.

Les competicions esportives grupals com són el Bàsquet, Futbol Sala o el Trencaclosques, entre altres, de moment estan per determinar.

 

 

Programació Infantil/Juvenil

 

Festa infantil de Nadal, manualitats i activitats amb una actuació d’índole infantil per a finals de desembre.

 

Festa del Cadet, prevista per a la primera quinzena de març.

 

 

Autor entrada: hablemosdefallas