La Falla Almirant Cadarso-Comte d’Altea s’alça amb els Ninots Indultats Major i Infantil 2020

 Amb 15.048 vots, el Ninot Major d’aquesta comissió aconsegueix lliurar-se de les flames

En la categoria infantil, amb 7.937 vots, la mateixa falla i el mateix artista aconsegueixen el Ninot Indultat Infantil

La falla Almirall Cadarso-Comte d’Altea ha aconseguit indultar el Ninot Major amb un total de 15.048 vots. Este ninot lluirà en el Museu Faller una vegada acabades les Falles i passarà a la història, per tant, com el Ninot Indultat de les Falles 2020.

Obra de l’artista Manuel Algarra, el ninot “Passió” forma part de “No li ho contes a ningú”, falla d’aquesta comissió del sector El Pla del Remei – Gran Via.

Aquesta comissió ja va aconseguir l’indult del seu ninot, també de la mà de Manuel Algarra, en els anys 2011, 2012, 2015, 2016, 2017 i 2018.

En segon lloc ha quedat el Ninot de la Falla Exposició-Misser Mascó, de David Sánchez Llongo, amb 7.080 vots. El Ninot presentat per la Falla Monestir de Poblet-Aparici Albiñana, de Carlos Carsí, ha obtingut, per la seua banda, 2.753 i el tercer lloc.

En la categoria de falles infantils, el ninot que més ha agradat ha estat també el de la falla Almirant Cadarso-Comte d’Altea, que aconsegueix el doblet, per la qual cosa es converteix en el ninot indultat infantil 2020, passant a la història de la nostra festa i aconseguint creuar les portes del Museu Faller, on es trobarà en un lloc privilegiat quan acaben les nostres festes. Obra de l’artista Enric Ginestar, “Ofrena” és el ninot que forma part de “És molt guai tindre un bonsai”, falla infantil d’aquesta comissió del sector Pla del Remei-Gran Via.

Aquest és el sisé any que la comissió aconsegueix el ninot indultat infantil. En 1987, 1988 i 1989, ho aconseguiren amb falles de Herógenes Aroca Gómez; i en 2006 i 2007 amb falles de María Valero Pérez.

En segon lloc ha quedat també el ninot de la falla Exposició-Misser Mascó, de Joan Blanch, amb 4.707 vots, i finalment, completant el podi, el ninot de la falla Barri Beteró, de Sergio Gómez Ferrer, amb 3.873 vots.

Amb els Ninots Indultats de 2020 es tanca l’Exposició del Ninot 2020, que ha estat instal·lada des del passat 31 de gener a sala Arqueries del Museu de les Ciències i que s’ha consolidat un any més com a una de les mostres efímeres referents en la cultura de la ciutat de València.

En total, s’han venut un total de 66.568 entrades i han sigut emesos 47.070 vots en la categoria de falles majors i 42.198 en la categoria de falles infantils.

A més, s’han comptabilitzat un total de 4.936 vots de xiquetes i xiquets fora de concurs. Unes dades amb les quals l’Exposició del Ninot s’ha consolidat un any més com a una de les mostres efímeres referents en la cultura de la ciutat de València.

Enguany, els resultats de les votacions dels Ninots Indultats 2020 s’han conegut en unes circumstàncies excepcionals i amb la presència de Carlos Galiana, President de Junta Central Fallera, i, Ximo García, el Secretari General, assistits per un notari. Amb les festes de les Falles ajornades pel Consell de la Generalitat per recomanació del Ministeri de Sanitat degut a l’emergència sanitària causada pel coronavirus, els artistes fallers de les vora 400 comissions de la ciutat s’han vist obligats a ‘desplantar’ contrarellotge els monuments.

Per este motiu, i com a mesura de solució, l’Ajuntament de València i la Generalitat Valenciana ha oferit els pavellons de Feria Valencia, entre altres espais, com ara també La Marina de València, com a grans magatzems on guardar els monuments fallers fins que la situació sanitària permeta la celebració de les Falles 2020, previstes per al mes de juliol.

Així, està previst que els treballs del trasllat del tots els monuments a Feria Valencia i La Marina finalitzen aquest diumenge 15 de març, posant el punt i final a una operació excepcional i històrica que s’haurà portat a terme en un periode inferior a les 72 hores.

A partir d’aquest moment, Junta Central Fallera informarà detalladament a les comissions dels pròxims passos a seguir en relació a la recollida dels ninots que es troben a l’Exposició del Ninot al Museu de les Ciències.

Autor entrada: hablemosdefallas