INAUGURACION XII TIRANT DE LLETRA. Dissabte dia 29 de setembre

Insignia Na JordanaAmb esta ja sumen dotze les convocatòries del “Tirant de lletra” organitzades per l’Associació Cultural Fallera NA JORDANA©. Una iniciativa que fou mampresa en les vespres de la commemoració del 9 d’octubre de l’any 2001 amb el ferm propòsit de contribuir a la celebració del dia gran del nostre poble, reivindicant-ne dos dels senyals d’identitat més característics: llengua i cultura.


La lectura col•lectiva d’una de les obres cabdals del Segle d’Or de les lletres valencianes, el Tirant lo Blanc, de Joanot M
artorell, fou i continua sent l’eix vertebrador d’un projecte amb el qual s’ha pretés i es pretén si no unir, sí que almenys reunir tots els valencians i valencianes que estiguen disposats a participar en la iniciativa: polítics i electors; esportistes i aficionats; escriptors, periodistes i lectors; representants del món de la música, de les arts escèniques i del món de l’espectacle i espectadors; artistes i crítics; lingüistes, filòlegs i parlants; representants de l’organisme rector de la festa i fallers de base; veïns i visitants; etc…

 

A hores d’ara, la iniciativa ja es troba plenament consolidada gràcies al suport incondicional rebut per part de gent cèlebre i gent anònima que al llarg de les deu edicions prèvies ha realitzat alguna de les 4.756 intervencions que han estat necessàries per a llegir les 9.038 pàgines tant de la novel•la íntegra que se’ls facilità entre la primera i la sisena edició , com de l’adaptació dramatitzada de l’obra que es llegix des de l’any 2008 ençà .

Gràcies a tots estos i estes voluntaris hem pogut recrear any rere any, pàgina a pàgina i capítol a capítol [o escena a escena] les aventures i la modernitat d’aquells personatges que, transcorreguts cinc-cents dèsset anys des què prengueren immortal vida, continuen constituint un referent i un motiu d’inspiració per a artistes plàstics, investigadors, escriptors i cineastes.
Amb el “Tirant de lletra” hem servit alhora d’inspiració i referent a moltes activitats d’animació lectora mampreses per la xarxa de biblioteques de la Comunitat Valenciana entre d’altres organismes.
Projeccions àudio-visuals, conferències, exposicions monogràfiques i /o bibliogràfiques, concerts, sessions de contacontes i de café-teatre, dramatitzacions, cercaviles i exhibicions complementen anualment la lectura i ens ajuden cada edició a recrear una època, en què el nostre poble esdevingué tot un referent cultural.

Enguany al igual que l’any 2011 la nostra iniciativa compta amb el suport i recolzament de les principals institucions gubernamentals i culturals.

Més que mai ens és necessari el suport de lectors i lectores, dels quals més que la seua capacitat per a la declamació, ens interessa el seu suport testimonial i simbòlic per constatar que la nostra proposta continua ben viva.
Al mateix temps, t’assabentem que la Sessió d’Obertura tindrà lloc el proper dissabte dia 29 de setembre a les 20,00 hores al claustre de l’antic Convent del Carmen, actual Centre del Carme (carrer museu, 2), on es realitzaran les primeres lectures, el Prego i un concert de benvinguda.
“TIRANT DE LLETRA” , Una iniciativa consolidada, Una proposta que ens unix, Una alternativa sonada.
 

 

Autor entrada: hablemosdefallas

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *