Finalitza la IV Mostra de Sainets organitzada per la JLFC.

Durant el cap de setmana dels dies 22, 23 i 24 d’octubre, Cullera ha celebrat la IV Mostra de Sainets organitzada per la Junta Local Fallera de la localitat juntament amb la col·laboració de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Cullera.

Junta Local Fallera de Cullera

Aquesta Mostra ha continuat tenint com els anys anteriors un vessant benèfic i solidari, ja que un percentatge de la recaptació obtinguda per la venda de les entrades anirà destinada en aquesta ocasió a l’associació ANEC (Associació de Necessitats Especials de Cullera).

junta local fallera de cullera

Les actuacions varen tindre lloc en la Sala d’actes de la Casa de la Cultura i varen comptar amb la participació de 6 de les comissions falleres del poble. El divendres 22 d’octubre a les 20 hores va començar la Mostra amb dues funcions. En primer lloc va actuar la Comissió de la Falla Avda. del País Valencià amb l’obra “Parlant s’entén la gent” i a continuació va ser el torn de la Falla Plaça d’Espanya amb el sainet “Açò és la glòria” de l’autora local i fallera de la Comissió, Raquel Giner.

junta local fallera de cullera

El dissabte 23 d’octubre les comissions participants varen ser en primer lloc la Falla Xúquer amb l’obra “La cabota la té molt gelà” i tot seguit va actuar la Falla El Canet amb “El fantasma de Sant Telm”.

junta local fallera de cullera

La mostra va finalitzar el diumenge 24 d’octubre amb la Comissió de la Falla La Taüt amb el sainet “Els oficis de Serapio” amb una adaptació de Ramón Marí i per últim va concloure aquesta IV Mostra de sainets la Falla Rei en Jaume I amb el sainet “Que el Senyor ens pille confessades” de Francisco Fernández Ruiz, que vàrem tenir el plaer de comptar amb la seua presència al saló de la casa de la cultura.

junta local fallera de cullera

La veritat siga dita, és que la taquilla dels tres dies ha sigut prou nombrosa, cosa que demostra que a la gent del poble li agraden els sainets. Són obres amb un humor que agrada a tothom. Aquest tipus de teatre, el sainet, dóna importància a la nostra història, a la nostra literatura i sobretot, a la cultura valenciana.

Per acabar ens agradaria remarcar un fet, i és que aquesta Mostra de Sainets ha sigut una de les poques activitats organitzades per la JLFC que no ha parat durant la maleïda pandèmia, ja que l’any passat també es va poder realitzar la III Mostra de Sainets al mes d’octubre.

Va coincidir l’època en què es varen poder relaxar un poc les restriccions i es va poder programar aquest esdeveniment. Per tant, podem dir que la Mostra de Sainets no ha parat, demostrant que la cultura és segura i que els teatres són dels llocs més segurs que hi ha.

Volem agrair a totes les persones que han vingut a vore les funcions, als membres de l’Ajuntament que han pogut assistir i sobretot als grups de teatre de les Comissions falleres que han fet l’esforç un any més d’actuar i fer-nos gaudir d’aquesta activitat teatral que tant ens agrada, la Mostra de Sainets. Esperem poder continuar realitzant-la per molts anys més.

Autor entrada: hablemosdefallas