Festes de moros i cristians Alzira 2012

Programa de festes


Divendres 5 d’octubre:


 

Moros-A les 20:30: Concentració de conqueridors al cau fester de la plaça del Forn.( farem la casalleta).
– A les 21:00 h: Pregó de la festa, a les muralles del mercat.
– A les 21:30 h: Entrada falsa fins les muralles del parc de l’aràbia saudita.( com es costum els festers del bandol cristià, no abandoran la arribada, fins que entre l’ultima filà de les contabandistes-bandoleres. Per ser la capitania 2012).
  A les 22:30 h: sopar de l’olla mora al parc de l’aràbia saudita i ball de túniques i xilabes.
Despres al ball entrada lliure. La barra a càrrec de la f. St. Roc).

Dissabte 6 d’octubre:


A les 10:00h. Esmorzar de filaes i posterior retreta pels carrers de la vila. Poden participar totes les filaes i amics de les mateixes.
A les 14:00h. Dinar del gorrindango ( sense coberts) pollastre i creïelles al cau dels conqueridors per als consellers, conqueridors i convidats de les filaes( que no falte la cassalla diu maite).
A les 19:00h: Entrada de caps d’escuadra i bandes amb els guíons de les filaes. (itinerari invers al recorregut de l’entrada: plç. Mercat, plç. Regne, avg. Sts. Patrons, Correus, major stª caterina, plç. Constitució, c. Salvador enguix, avgd. Lluís suñer a la altura del col’legí l’alborxí.
A les 19:30 h: gran entrada de moros i cristians 2012. Capitania cristiana contrabandistes -bandoleres. Capitana conxa morales. Na violant d’hongría lola juan.
A la fí de l’entrada tindrà llòc l’embaixada de rendició de la ciutat algetzira a les tropes del Rei en Jaume I ” el Conqueridor” i castell de focs d’artifici.
A les 22:3 h: al parc de l’aràbia saudita sopar de sota braç. Els conqueridors no han de portar-lo. El capità 2011 ens convida con a fí d’exercici.

 

A les 23: 30 h ball de túniques i xilabes per a tot el mon.( la barra a càrrec de la f. St roc).


Diumenge 7 d’octubre.


A les 10:00 h: esmorzar de filaes al parc de l’aràbia saudita. (com de costum no s’ha dormiu que despres es gela).
A les 12:00 h: Arcabussada en honor a stª caterina patrona del moros i cristinas de la ciutat d’alzira. Tots/es festers/res han d’asistir i acompanyar als carrecs. Itinereri: parc de l’aràbia saudita, avgd. Lluís suñer, plç. Mercat, faustí blasco, major stª caterina, plç. Constitucio, fins l’esglesia a fer l’ofrena a la santa per part de la capitana conxa morales i carrasco i la seva na violant lola juan. En eixir de l’esglesia es faran les tres descarregues d’honor a la santa. I continuará l’arcabussada per sant roc i tranvesia saludador al parc de l’arabia saudita on acabaren la polvora que ens quede ( si queda).

* Es recomana segir les normes de seguretat undef.

A les 14:00 h: dinar de germanor a on com es costum farem les galanies i fi de festa.

!¡¡¡bones festes a tots i totes i difrute-ho amb el cap al llòc!!!

Vixca alzira morocristiana!!!!
Www.conqueridors-alzira.com www.morosicristiansalzira.com

 

 

Sigue el evento creado en facebook

Autor entrada: hablemosdefallas

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *