Els fallers de Torrent donen la benvinguda les Falles amb una despertà conjunta i la Crida des de la Torre

P1070691b1-e1327327218946El dissabte Torrent comença el seu cicle festiu més important: Les Falles. I per a això, els fallers de Torrent donaran la benvinguda  a la festa amb una macro-despertà, organitzada per les comissions de la ciutat que han volgut participar. El mateix dia de la Crida, a les 8.00 hores, començarà este recorregut pirotècnic que començarà i finalitzarà en la plaça Bisbe Benlloch i discorrerà per la part baixa de l’avinguda la Vedat. Al ritme dels tro de bac i dels petards adaptats a la normativa dels menors, tant adults com xiquets participaran d’esta festa que corre a compte de cada comissió. Per primera vegada en la història Torrent, els fallers realitzen esta iniciativa que suposa el tret d’eixida de la festa fallera i amb la que s’avisa a tots els torrentins de l’arribada de la seua festa més multitudinària. Després de la macro-despertà, els fallers carregaran força amb un desdejuni en la Torre.

L’activitat no cessa el dissabte, ja que després del desdejuni els fallers disfrutaran d’un dia de “germanor” en el Parc central, amb un festival de paelles, que també va a càrrec de cada comissió. Una vegada conclosa el menjar en harmonia, els fallers es traslladaran al seu casals per a preparar-se per al moment àlgid de la vesprada/nit: la Crida.

Com a preàmbul al discurs de la Fallera Major de Torrent, els presidents han decidit avançar l’acte de l’homenatge al faller, que es realitza davall l’escultura d’El Granerer a les 19 hores. Així, els quatre representants de  les 29 comissions de Torrent es reuniran davall este símbol de les falles de Torrent per a dedicar unes paraules als fallers de peu que treballen en l’ombra i a tots aquells membres de la festa que ens han deixat enguany. Una vegada conclòs l’acte i depositada la corona de llorer als peus de l’emblema, la comitiva es traslladarà fins a la Torre, el moment més esperat.

Llum i música per a donar la benvinguda  les falles de 2012

A les 20 hores començarà el parlament de la fallera major de Torrent de 2012, Inma García Barat. La Torre lluirà de gala amb efectes lumínics i especials creats per a este esdeveniment, així com un acompanyament musical que servirà d’espectacle previ  al moment més esperat. L’alcaldessa de Torrent, Amparo Folgado, farà entrega de les claus de la ciutat a les màximes representants, Inma García i Irene Andreu. Després d’unes paraules de suport, l’alcaldessa de la ciutat cedirà el protagonisme a la reina de la nit. L’emoció i alegria continguda del discurs donarà pas a un castell de focs artificials de la pirotècnica Caballer amb el que es posarà punt final a la jornada.

Diumenge: Cavalcada Infantil

Després de l’intens dia de la Crida, els fallers de Torrent no cessa i el diumenge l’avinguda al Vedat s’omplirà amb tota la màgia i fantasia que s’han treballat els fallers en la Cavalcada del Ninot  Infantil. Els xiquets de les 29 falles de Torrent desfilaran, a partir de les 10.00 hores, per l’eix principal de la ciutat amb diferents propostes i disfresses que faran les delícies dels congregats.

Cada comissió presenta una proposta amb crítica, vistositat i molt d’enginy en els seus disfresses per a donar pas a una pluja de caramels, fantasia i diversió amb les carrosses dels seus representants. Esta activitat tancarà el calendari festiu del cap de setmana.

Autor entrada: hablemosdefallas

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *