Ciudadanos (C’s) consigue declarar la Batalla de Flores Fiesta de Interés Turístico

DSC03557

El grup Ciutadans (C´s) de l’Ajuntament de València ha aconseguit, a través d’una moció presentada al Ple, que la Batalla de Flores de la Gran Fira de València es declare Festa d’Interés Turístic de la Comunitat Valenciana i amb el plantejament s’aconseguix l’inici dels tràmits per a ser Bé de Rellevància Local.

El ple ha aprovat l’inici dels tràmits per a sol·licitar-ho a la Generalitat Valenciana.“L’objectiu es atorgar-li la rellevància, dignificació i reconeixement a l’acte que, este any, ha celebrat la 125 edició ho hem aconseguit”, ha declarat la regidora de C’s Amparo Picó.

“La Batalla de Flors de València gaudix d’una gran singularitat. Va ser la primera que es va celebrar a Espanya, seguint-li altres de similars, com la de Laredo, Múrcia o la de Borriana. Este festeig floral és un dels actes més multitudinaris de la Fira de Julio que arreplega el treball dels artistes carrossers i els floristes que aporten el tradicional clavelló”, ha dit Picó.

La regidora Picó s’ha sumat a la proposta del regidor de Cultura Festiva per a iniciar els tràmits a fi de declarar a la Batalla de Flors Bé de Rellevància Local amb la qual cosa s’aconseguix una major protecció al festeig i a la professió d’artista carrosser.

“Les festes de la ciutat de València tenen, fins ara, pocs reconeixements. Les Falles, la Setmana Santa Marinera i el Corpus Christi són les úniques amb reconeixement internacional i nacional. La Batalla de Flores que va més enllà de la ciutat per la implicació de les festes de la Comunitat Valenciana”, ha explicat la regidora Picó.

Al ple de l’ajuntament han assistit durant el debat de la moció els artistes carrossers José Angel Azpeitia i Antonio Sánchez els que han agraït la iniciativa del grup de Ciutadans.

Autor entrada: hablemosdefallas

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *