Borrull Socors atorga el Premi Latorre a la Trajectòria Fallera a Inma Guerrero

 

El reconeixement en la categoria Contribució a la Cultura Valenciana recau sobre el mestre Rafa Vizcaíno

La Falla Borrull Socors dóna a conèixer els noms de les persones reconegudes amb el Premi Latorre de 2019: Inma Guerrero, a la Trajectòria Fallera i Rafa Vizcaíno, a la contribució a la Cultura Valenciana. L’elecció de la vicepresidenta de Cultura de Junta Central Fallera (JCF) i fallera del sector Botànic – La Petxina va tindre lloc ahir, durant la reunió del jurat dels premis, compost pel president de JCF, Pere Fuset, i els expresidents Félix Crespo i Paco Lledó. Enguany, en substitució de l’expresident de la institució Enrique Real, qui va faltar fa uns mesos, s’ha incorporat l’exsecretari general en la seua època, Evaristo García, com a membre del grup. El jurat ha comptat amb un llistat d’unes 15 persones candidates rellevants al món de les Falles a proposta d’un grup d’experts, convocat per la falla Borrull Socors. Persones actives a la nostra festa en presidències de comissions, agrupacions i mitjans de comunicació i, que estan vinculades a les Falles amb llarga trajectòria i activament en els últims anys.

“El jurat, què va arribar a una decisió final de forma unànime, ha destacat la gran tasca i entrega de la vicepresidenta, la seua vida fallera, contribució al món de les Falles des de la seua indiscutible estima per la cultura i proximitat a les comissions, fallers i falleres. Així com la seua lluita pel teatre amateur de les falles”, ha afirmat el president de Borrull Socors, Sebas Marín.

D’altra banda, conforme als estatuts dels premis, ha sigut la junta ordinària de la falla, la que ha triat el guardonat en la categoria de cultura fallera. Rafa Vizcaíno, director d’orquestra i compositor, té una àmplia trajectòria, molt vinculat des de fa anys al món faller. Director de Gayano Women,s Band de València (l’única banda de dones d’Espanya) i, a més, mestre que va recuperar per a Borrull Socors l’himne de la seua comissió en 2018. “Vizcaino ens ha permés gaudir encara més de la nostra essència i recuperar part d’una il·lusió que creiem insalvable, gràcies al seu regal sorprenent i desinteressat. Motius pels quals sempre la nostra comissió l’estarà agraïda, formant part de la seua evolució i nou camí cap al centenari”, ha indicat Marín.

En 2019, es celebra la quarta edició dels Premis Latorre, que van arrencar a l’exercici 2015, com homenatge al faller històric de Borrull Socors, qui ha dedicat tota la seua vida a les Falles, des de la base fins al més alt de la institució de JCF.

Fuset, Lledó, Crespo i Real van rebre una menció especial d’aquell moment, llavor de la formació de l‘actual jurat. Les persones guardonades en les anteriors edicions han estat Paco Yago, Reyes Martí, Pepe García Bosch i Amparo Gómez, amb els patrocinis incondicionals de AMSTEL i Espolín Indumentària Valenciana. Suport al que enguany s’incorpora Can Can en Pac.

Autor entrada: hablemosdefallas

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *