Borrull Socors crea el premi Caixa Popular de Sostenibilitat en les Falles

 falla borrull dr peset cervera

 
  • Es reconeixerà les xicotetes accions sostenibles amb 200 €

  • Juntament amb Caixa Popular i la falla Borrull Socors col·labora l’empresa de bioClimatització “G-Aguas” i la Fundació Horta Sud

  • El premi es lliurarà en l’acte d’entrega dels premis Latorre

Conscients de la urgència global d’abordar els desafiaments ambientals, el premi vol ser un reconeixement als esforços de les entitats relacionades amb el món faller cap a l’adopció de mesures que contribueixen a la preservació de l’entorn que ens sustenta.

La falla Borrull Socors integra un nou premi dins del paraigua dels Premis Latorre. D’una banda, el de Premi a la Trajectòria fallera, d’altra el de Cultura Valenciana, i ara s’incorpora el premi Caixa Popular de Sostenibilitat en les Falles, a conseqüència de la mateixa filosofia de la comissió del Botànic.

Després l’obtenció del premi de Falles Neutres i Sostenibles de l’Ajuntament de València el 2023, la comissió, ha volgut aportar a la societat part del que ha rebut i, ens sentíem obligats en organitzar el premi i, reconéixer les xicotetes accions, localitzant les bones pràctiques en matèria de respecte pel planeta en la cultura festiva en general” ha manifestat el president de la comissió Sebas Marín.

En el marc de la Cultura Festiva, sorgeix la necessitat de reconéixer i promoure pràctiques que transcendeixen les falles, en favor d’un compromís amb el futur de la festa i del mateix planeta. Així, Caixa Popular, l’empresa de bioClimatització “G- Aguas”, la Fundació Horta Sud i, l’Ajuntament de València aprofiten les seues sinergies, junt la falla Borrull Socors per organitzar el premi.

Marín també ha manifestat que “El premi de Sostenibilitat de les falles, no és només un reconeixement estètic, sinó una crida a l’acció alineada amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de les Nacions Unides”. Per tant, la comissió de Borrull Socors buscarà integrar la sostenibilitat en el cor de la Cultura Festiva i intenta connectar les nostres tradicions amb un compromís cap a l’equitat, la resiliència ambiental i la preservació dels recursos naturals”.

Units per un futur més equitatiu i sostenible convidem a totes les comissions falleres, artistes, pirotècnia, música, indumentària, floristes, però també a les empreses i professionals que participen i fan possible la festa, a participar activament en la iniciativa per abraçar la responsabilitat col·lectiva cap a una festa més respectuosa amb el nostre entorn.

La forma de participar per guanyar els 200 € és senzilla, només has d’entrar en el formulari i omplir la teua acció sostenible. Podeu emplenar tantes accions com considereu. el formulari romandrà obert sempre, però les accions sostenibles que arriben abans del 9 de febrer, entraran en l’edició d’enguany en el marc dels Premis Latorre 2024.

Formulari d’inscripció: https://forms.gle/9JaKpzYT87yqRrr67
Fullet explicatiu:
https://drive.google.com/file/d/1yGly8B8RgTDuSrFXNJPvQrk67z4iw0NQ/view?usp=sharing
Web:
https://borrullsocorsblog.wordpress.com/premi-caixa-popular-de-sostenibilitat-en-les-falles/

Autor entrada: hablemosdefallas