V GALA D’ENTREGA DE DISTINCIONS I PREMIS DEL CASAL BERNAT I BALDOVÍ A LES FOGUERES DE SANT JOAN

La V edició de la Gala d’entrega de les Distincions i Premis del Casal Bernat i Baldoví per a les Fogueres 2019, organisada per la Foguera Sant Blai de Dalt junt a la nostra associació, tingué lloc el passat divendres 20 de setembre en la Casa de la Festa d’Alacant.

Enguany l’acte ha estat presidit per la Bellea del Fòc Infantil 2019, Noèlia Vinal Rondón, i pel Vicepresident d’Associacions de la Federació de les Fogueres de Sant Joan, Kiko Vinal Martínez, en el que va ser el primer acte oficial despuix de prendre posició dels seus càrrecs la nova directiva de la Federació naixcuda de les darreres eleccions.

En un saló ple de gom a gom, se repartiren un total de 40 Distincions Flama a l’us de la llengua valenciana en la foguera, entre 27 Comissions no a soles d’Alacant, sino també de Sant Joan d’Alacant, Sant Vicent del Raspeig i Onil (s’adjunta relació de les mateixes).

A continuació s’entregaren els Premis especials, que enguany han segut:
PREMI TIO CUC A L’ESCENA REIVINDICATIVA ALACANTINA: Diputació – Renfe
PREMI BACORA A LA MILLOR CRÍTICA GLOBAL EN LLENGUA VALENCIANA EN LA FOGUERA: Av. Costa Blanca – Entreplages
PREMI BACORA A LA MILLOR CRÍTICA GLOBAL EN LLENGUA VALENCIANA EN LA FOGUERA INFANTIL: Tómbola
PREMI COCA EN TONYINA AL NINOT CRÍTIC I SATÍRIC: Bola d’Or

L’acte va discórrer en un ambient alegre i cordial, obert per la Presidenta de Sant Blai de Dalt, Imma Levia, i el president del Casal, Òscar Rueda, i en unes paraules de clausura de la pròpia Bellea Infantil, Noèlia, que causaren una agradable sorpresa entre els assistents i foren rebudes en un gran aplaudiment, junt a les de Kiko Vinal, representant de la Federació.

DISTINCIONS FLAMA A L’US DE LA LLENGUA VALENCIANA EN ELS TEXTS DE LES FOGUERES DE LA CIUTAT D’ALACANT:

Adulta i Infantil: Passeig de Gòmiz Calderón de la Barca-Plaça d’Espanya Sant Antó de Dalt Sant Blai-La Torreta L’Harmonia-Sant Gabriel Altozano (Tossal) Sant Blai de Baix Sant Blai de Dalt Nou Alacant

Adultes: Campoamor Diputació-Renfe Josep Àngel Guirao Sant Nicolau de Bari-Benissaudet Don Bosco La Florida Av. Costa Blanca-Entreplages Gabriel Miró Esplanada

Infantils: Tómbola Ciutat d’Asís Barri Obrer Sant Ferran

DISTINCIONS FLAMA A L’US DE LA LLENGUA VALENCIANA EN ELS TEXTS DE LES FOGUERES DE SANT JOAN D’ALACANT:

Adulta i infantil: Maisonnave Adulta: Plaça Constitució

DISTINCIONS FLAMA A L’US DE LA LLENGUA VALENCIANA EN ELS TEXTS DE LES FOGUERES DE SANT VICENT DEL RASPEIG:

Adulta i Infantil: Foguera Haygon-Sol y Luz i Foguera Carrer Nou

DISTINCIONS FLAMA A L’US DE LA LLENGUA VALENCIANA EN ELS TEXTS DE LA FALLA D’ONIL: Falla de Sant Jaume (Colla Colivenca)

Autor entrada: hablemosdefallas