Un recorregut per la Indumentària Tradicional Valenciana en La Casa Gran, el Museu Etnològic de la Pobla de Vallbona

ganEl pròxim dia 28 de novembre la Casa Gran, el museu etnològic de la Pobla de Vallbona, acull la mostra d’indumentària valenciana Roba a l’antiga basat en la manera de vestir de les classes populars de finals del segle XVIII i primers anys del segle XIX.

Un acte únic i amb una laboriosa posada en escena organitzat per la indumentarista Pilar Higón especialitzada en la reproducció de peces originals basant-se en el rigor de les fonts antigues.

Models femenins i masculins lluiran diferents tipus de roba i hi haurà una explicació didàctica de l’ús, els teixits i l’origen de les peces mostrades. S’acompanyaran les explicacions amb cites d’alguns escriptors del segle XVIII i XIX com ara l’erudit Cavanilles o el cronista Pedro Sucías.

Pilar Higón oferix tot un viatge en el temps donat que es reproduix fidelment la moda dels avantpassats després d’una laboriosa recerca a través de museus, col·leccions particulars i documents antics.

Sinagües, guardapeus, saragüells, cossos, mocadors de pit, faixes i així tot un seguit de peces de roba que s’utilitzaven fa més de dos segles.

Esta mostra única representa un viatge per la Història a través de la roba i la posada en escena tindrà lloc a les set i mitja de la vesprada del pròxim dissabte 28.

Autor entrada: hablemosdefallas

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *