Un incendi en Borrull Socors provoca una convulsió en el si de les falles.

  • La comissió del Botànic sofreix un incendi en plena celebració del Centenari, que provoca canvis en la forma de fer falles

  • Miguel Hache es farà càrrec d’apagar el foc amb el projecte global per a 2022, L’in100di; jugant amb foc

La comissió del Botànic ha comunicat que per apagar l’incendi provocat per les últimes falles de setembre, ha contractat a Miguel Hache com a conductor dels projectes que plantaran en març. Amb esta decisió, Miguel es converteix en nou artista faller de Borrull, plaça que no ocupava cap artista des del 2016, any des de qual és la mateixa comissió la que venia fent-se les falles.

Migue, “Hache” podrà desenvolupar la seua obra en una comissió destacada en els últims anys en el concurs de falles innovadores i experimentals que convoca l’Ajuntament de València, després de la seua dilatada experiència en falles infantils. “Un projecte per explorar camins que encara no s’han obert en el context faller, tal com jo entenc la innovació i perquè encara hi han molts camins per recórrer” ha manifestat Miguel Hache.

És una plaça on tenia ganes de plantar per la seua filosofia i trajectòria dels últims anys on s’ha implicat tota la comissió” ha declarat Miguel, en el moment de signar el contracte que va reunir la presidència de la comissió, al capdavant de l’equip de falla de la comissió, on la presidenta Marina Marín va comentar les dos condicions que li posaren a l’artista per signar, “que l’artista que ens plante enguany disfrute del projecte amb els poquets diners que tenim i, que siga capaç de coordinar l’esforç perquè la comissió continue involucrada en el projecte fent falla i participant activament en la plantà”, va declarar.

El repte per a l’artista, ben experimentat en falles infantils expressionistes i plenes de xicotets detalls, serà buscar amb nosaltres el concepte de l’in100di sense la utilització de materials no sostenibles, com ara el suro blanc”, va declarar Sebas Marín, coopresident de la comissió, després de la primera reunió de continguts que ha mantingut amb l’equip de la falla, tras la incorporació ara de Hache.

En el context d’esta reunió es va proposar el lema que la comissió borrulera ha fet seu per a este exercici, l’in100di; jugant amb foc, que repassarà els canvis intocables de les falles, aquelles coses que si juguem amb elles, ens podem cremar. Criticarà l’immobilisme faller, com a motor dels canvis socials que es produeixen en les comissions falleres i, que vullguem o no, fa evolucionar la festa. Alguns dels canvis, que hem tingut que fer en setembre, forçosament per la pandèmia, pot ser continuen en el temps o es quedaran en l’oblit.

La comissió, que acaba de celebrar el seu Centenari amb el projecte #Jesuis100Sible, que va obtindre el 1er premi Caliu i 5é innovadors i experimentals en la gran i, 1er experimentals, 2 d’ingeny i gràcia de secció i 4t de Caliu en la infantil, acabarà enguany de jugar amb el “100” en els seues lemes i tancarà el cicle del Centenari en esta falla plantada en l’any 101, des de l’any de constitució al 1921. Els projectes plantats del cicle 100 tembé han obtinguts nombrosos reconeixements, tant pel número de visites com els premis atorgats; com ara els dos anys consecutius del primer premi de falles experimentals i innovadores…

  • L’in100di; jugant amb foc en 2022

  • #Jesuis100Sible en 2021

  • Ab100S, Pre100S, Ino100S en 2019

  • #A100Ir, #A100Art, la Galeria i l’espai infantil en 2018

  • #Sense 100iments. Objectiu: Persona al 2017

  • 100iments SOStenibles en 2016

Autor entrada: hablemosdefallas