“L’INDUMENTÀRIA VALENCIANA: LA GÉNESIS D’UN ESTIL

LO RAT PENAT PRESENTA EL LLIBRE

“L’INDUMENTÀRIA VALENCIANA: LA GÉNESIS D’UN ESTIL”

 L’acte serà un homenage a la recordada i volguda  indumentarista i patrícia valenciana Encarna Albarracin, a la que l’Ajuntament de Valéncia acaba de dedicar-li un carrer

Valéncia, 16-06-2010.- El pròxim dia 17 de juny, dijous, Lo Rat Penat celebrarà la presentació de la reedició del llibre “L’Indumentària Valenciana: La Génesis d’un Estil“, obra d’Encarna Albarracín i J. Niclós.

 L’acte es celebrarà a les 20 h. en el MUVIM, C/ Quevedo, 6, i el llibre serà presentat per l’Hble. Sr. President de Lo Rat Penat, D. Enric Esteve i Mollà, participant igualment D. Josep Vicent Niclós i Albarracin. L’acte el tancarà l’Ilm. Sr. D. Alfonso Grau, 1er. Tinent d’Alcalde de l’Excm. Ajuntament de Valéncia. Seguidament se celebrarà un passe de models en les últimes tendències en Indumentària Tradicional.

 Encarna Albarracín –especialista en indumentària valenciana- va dedicar la seua vida i ànima a la dignificació de teles, estils i complements, i en el llibre, en un llenguage a la vegada rigorós i poètic, emplaça l’indumentària tradicional en el seu context antropològic i social, al mateix temps que estudia els seus indispensables abillaments.

 El llibre conta en una magnífica edició i enquadernació, a més d’una extensa part gràfica que arreplega en imàgens la riquea i creativitat de l’indumentària tradicional valenciana, l’art d’eixos trages i vestits que nos identifiquen com a valencians entre els atres vestits de la resta d’Espanya i del món sancer.

 L’autora fon una gran impulsora de la recuperació de l’indumentària valenciana, aixina com de la seua difusió i promoció, a més de patrícia valenciana i benefactora de moltes associacions culturals i festives al voltant de les nostres festes i tradicions, havent segut, entre atres honors i distincions, Regina dels Jocs Florals i Hble. Clavariesa de les Festes Vicentines. L’Ajuntament de Valéncia acaba de dedicar-li un carrer per a la seua memòria.

Autor entrada: hablemosdefallas

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *