“La Falla – Un artefacte tecnològic”. Sala d´exposicions UPV del 17/02/2.011 – 12/04/2.011.

Comissariada per l’Associació d’Estudis Fallers (ADEF) i amb la col·laboració dels tallers fallers de José Ramón Espuig i de José Latorre i Gabriel Sanz, l’exposició dóna continuïtat a la línia de la mostra Falles i art: 40 anys en la frontera, feta en la UPV en 2008. Seguint la mateixa òptica i intenció d’aquell projecte, l’ADEF vol acostar al públic “la utilització de la tecnologia digital” com un dels puntals actuals de la indústria de les Falles.

En resum, l’exposició planteja “l’allunyament conscient dels supòsits de l’univers faller més artesanals i la seua aproximació als supòsits més industrials i/o tecnològics”, i ho du a terme no com una mostra històrica, sinó a través de la idea-esbós-maqueta, la seua reproductibilitat tècnica, l’alteració d’escales com a sistema de representació i els conceptes de mecanització i automatització que hui en dia utilitza la tecnologia digital.

D’esta manera, el visitant podrà contemplar l’evolució de la tècnica de construcció de falles, des de la reproducció de figures en fang i motles d’escaiola fins a l’actual en suro blanc a través de les màquines de tall i els robots, passant per la reproducció a escala i el projector d’opacs que han fet possible la tècnica de la vareta.

A més, com a complement a la mostra, Fet d’Encàrrec, amb la col·laboració del taller de Manolo García, construirà i plantarà el mateix 17 de febrer una particular falla vinculada a l’exposició, una Instal·lació General de Localització Urbana (combustible), IGLU©, la primera falla amb ninots creats a partir de la tecnologia de la realitat augmentada. La cremà d’esta falla tindrà lloc a les mateixes instal·lacions de la UPV el dimecres 9 de març. Serà, per tant, la primera cremà de l’any a València.

 

###BLANK###

Autor entrada: hablemosdefallas

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *