PRESENTACIÓ DE LA CORONA POÈTICA OFERIDA PELS POETES VALENCIANS A LA MARE DE DEU DELS DESAMPARATS EN MOTIU DEL CENTENARI DE L’ACTE DEL TRASLLAT (1911-2011)

Lo Rat Penat edita este homenage a la Patrona de Valéncia en la que serà la VI Corona des de que fora nomenada Patrona pel Papa Lleó XIII en 1885.

Oferida pels Poetes Valencians a la nostra Patrona

en motiu de celebrar-se enguany el centenari del Trasllat (1911-2011).

 

L’acte estarà presidit per

l’Excm. i Rvdm. Arquebisbe de Valéncia, 

D. Carlos Osoro Sierra

 

i es celebrarà el pròxim dia 15 de juny, dimecres, a les 20 h. en el

Saló Constantí Llombart de Lo Rat Penat, C/ Trinquet de Cavallers, 9 de Valéncia

11_3388_Portada_Coronaci_800x600

Enguany es celebra el centenari de la celebració de l’acte del Trasllat de la Mare de Deu dels Desamparats, i Lo Rat Penat, com en tots els moments importants en la devoció a la nostra Patrona, ha editat una Corona Poètica que arreplega els versos dels poetes valencians en honor a la Verge.

 

Des del segle XVII se venerava en Valéncia a la Geperudeta, pero seria en 1882 quan Lo Rat Penat, arreplegant eixa devoció popular, va llançar l’idea, en una solemne i gran festa, de que fora declarada oficialment Patrona de Valéncia pel Papa. La proposta fon acceptada en un gran entusiasme popular, i Lo Rat Penat junt en el diari Las Provincias promogueren la campanya que finalment conseguiria els seus fruits. El 23 d’abril de 1885, el President de Lo Rat Penat, Feliu Pizcueta, donava la notícia que arribava des de Roma per telégraf: el Papa Lleó XIII, nomenava oficialment a la Mare de Deu dels Desamparats i dels Sants Innocents com a Patrona de Valéncia. Aquell any de 1885, Lo Rat Penat feu la crida als poetes valencians i s’edità la que seria la primera Corona Poètica.

La Societat d’Amadors de les Glòries Valencianes mai deixaria d’estar al costat de la nostra Patrona, i en 1923 participà activament en la seua Coronació, editant la que seria la segona Corona Poètica. La tercera s’edità en 1985 en motiu del centenari de la seua declaració com a Patrona de Valéncia, i en 1994 la quarta en motiu del V Centenari de l’Advocació a la Mare de Deu dels Desamparats, i la quinta l’edità Lo Rat Penat en 1998 en motiu del 75 aniversari de la seua Coronació Pontifícia.

Enguany des de Lo Rat Penat hem preparat en tot el carinyo esta VI Corona Poètica en honor a la Mare de Deu dels Desamparats en motiu del centenari del Trasllat que en tanta devoció i fervor es celebra cada segon dumenge de maig. Els Poetes Valencians han respost novament a la crida de Lo Rat Penat per a fer este llibre-corona, que ha segut dirigit i coordinat per Joan Romero i Moya i que conta en ilustracions i dibuixos de Francesc Mascarós.

Amenisarà l’acte el Cor Popular de Lo Rat Penat, dirigit per Jesús Madrid i presidit per Rosa Bartual.

Autor entrada: hablemosdefallas

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *