Premis Roure 2013. Agrupaciò de Falles del Botànic

El pasado día 21 de enero, reunidos los Presidentes de las Comisiones que forman la Agrupació de Falles del Botànic, acordaron conceder el Premi Roure 2013 extraordinario, a título individal a ANTONIO BADIA MENESES, Presidente 2007 de la Falla Azcárraga-Gran Vía Fernando el Católico.

 

 Foto

 

Toni Badia arribà de ben jovenet a la Comissió fallera de Azcàrraga sense haver pertanygut a cap atra, i havent ocupant diversos carrecs directius, Secretari, VicePresident, Delegat de la Secció Femenina, fins a la Presidencia de quatre anys en dos blocs de dos anys cadascú, primer en els eixercicis 2000 i 2001, i després en el 2007 i 2008.

Precisament el 16 de Març de 2.007, la desgràcia es cebà en la demarcació de la falla Azcàrraga, i tant comissió com el seu President han passat un verdader calvari colectiu i personal… veent-se inmersos en un procés judicial i un juí que probablement siga el més important de la història fallera perque està obrint els ulls al faller sobre la part manco agradable d’estar al front de les comissions i les responsabilitats que carreja.

Nosatres, no per ser component de una Comissió de la Agrupació, que ho és, no per ser amic, que també ho és, voldriem representar en nostre Premi Roure un acte de recolzament total a la persona que s’ha vist arrossegat a viure un episodi que no deuria tornar a repetir-se mai més…

Com a mostra de reconeiximent de nostre colectiu faller, i davant la difícil situació personal a la que s’ha vist inmers com a President de la comissió Azcàrraga – Gran Via Ferràn el Catòlic en març de 2007, l´Agrupació de Falles del Botànic decidí otorgar el Premi Roure en carácter de Extraordinari a En Antoni Badia i Meneses.

 

Premi Roure 2013, a título colectivo al Círculo de Opinión Bunyol d´Or i Brillants ab Fulles de Llorer.

 

clip image002 2

 

El Circulo d’Opinión se fundà en 1996 per fallers que estaven i estan en possessió de la màxima recompensa otorgada per Junta Central Fallera, el Bunyol d´Or i Brillants ab Fulles de Llorer.

Desenrolla la seua activitat en reunions mensuals entre els seus associats, realisant charrades coloqui a on se tracten temes fallers d’actualitat, contant en invitats vinculats a estos temes, i oberts a tots els fallers interessats.

L’única pretensió d’esta associació es crear una opinió, sempre en mires a intentar millorar nostra festa en tots els seus àmbits.

Actualment se troben immersos en una serie de debats en el que pretenen aportar noves expectatives a l’actual Reglament Faller. Temes com la classificació de falles, l’indumentària, la composició de Junta Directiva de J.C.F., el seu reglament de regim intern, jurats, preseleccions, o els diversos concursos, son tractats des del seu local situat en el carrer Micer Rabasa número 6, en el fi d’oferir una opinió des d’una experiència contrastada.

El Circul otorga des de 2008 la seua “Premi Brillant” elegit per votació entre els seus associats, a la persona o entitat que durant una llarga trayectòria se hi haja significat pel seu treball i/o colaboració en el mon de les falles.

Al dia de hui els reconeiximents han recaigut en Junta Central Fallera, el Gremi d’Artistes Fallers, el Concurs de Llibrets de Falla de Lo Rat Penat, el Gremi de Fusters de Valéncia, i el quint i últim otorgat recentment a Rafael Contreras Juesas, Professor de l’Escola de Belles Arts de Sant Carles, i reconegut cartelliste, l’únic autor valencià en cinc cartells premiats en el màxim guardó del concurs anual de cartells de falles.

Per la seua desinteressada llabor en el foment del diàlec, i en favor de buscar solucions als problemes quotidians del colectiu faller, s´otorga el ‘Roure Colectiu’ 2.013 de l’Agrupació de Falles del Botànic al Círculo de Opinión Bunyol d´Or i Brillants ab Fulles de Llorer

La entrega de éstos prestigiosos galardones tendrá lugar en la Gala de la Agrupació de Falles del Botànic que se celebrará el próximo día 23 de Febrero de 2.013.

Autor entrada: hablemosdefallas

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *