Maragda Escrivà Noguera ja és oficialment la Fallera Major de Gandia

MG 9643

El Museu Faller de Gandia es vestia de gala per celebrar un dels actes més importants, la presentació de la Fallera Major de la ciutat, Maragda Escrivà Noguera. Fallers, gandians i autoritats es reunien aquesta nit al Museu Faller per a nomenar a Maragda com a la màxima representant de les festes josefines.

La Fallera Major de Gandia arribava a les 22 h a la porta del Museu Faller acompanyada pel president de la Federació de Falles, Telmo Gadea. Un Scalibur traslladava als màxims representants de les Falles de Gandia al que seria l’inici d’un gran any.

Nombrosos fallers, les Reines de les 23 comissions gandianes, presidents i Cort d’Honor rebien amb un fort aplaudiment a Maragda Escrivà Noguera.En aquest moment es descobrí el secret millor guardat, el color del tratge ‘Fallera Major de Gandia’ que lluïa Maragda per a tal ocasió.

La presentació de la Fallera Major de Gandia començava amb un homenatge a la candidatura de les Falles a Patrimoni Immaterial de la Humanitat. Els assistents pogueren veure un vídeo sobre la importància de les falles, seient un motor econòmic i cultural de la societat valenciana.

Seguidament començà la part protocol·lària de l’acte de la presentació. El Secretari de la Federació de Falles de Gandia, Òscar Morant, demanava la presència a l’escenari de la Fallera Major de Gandia any 2016, Raquel Díaz Camarena, la qual tindria l’honor de col·locar la banda a la seu successora, Maragda Escrivà Noguera.

Per la seua part, Raquel Díaz acompanyada pel President de la Federació de Falles, Telmo Gadea tingué l’oportunitat d’acomiadar-se com es mereix de la Gandia fallera.

I arribà el moment més important de la nit, el secretari de la Federació de Falles, Òscar Morant, qui nomenà a Maragda Escrivà Noguera com a Fallera Major de Gandia de l’any 2017.

La Fallera Major de Gandia, acompanya per la presidenta d’honor i alcaldessa de la ciutat, Diana Morant, recorregué els 15 metres de passarel·la que la duien al més alt de les falles de Gandia. Maragda amb un gran somriure saludava als fallers i fallers allí presents, als quals amb la seua mirada transmetia el respecte i estima que sent per les festes josefines.

Maragda Escrivà Noguera com a màxima representant de les Falles de Gandia. A més de la Joia representativa al seu nomenament.
Seguidament, el dissenyador valencià, Miquel Suay tingué l’honor de ser el Mantenidor de la Presentació de la Fallera Major de Gandia. Qui dirigí unes emotives paraules a la màxima representant. (Discurs ací)

Fou el torn de les Reines de la Falla i presidents de les 23 comissions gandianes, les quals tenien l’oportunitat de saludar i donar l’enhorabona a Maragda Escrivà Noguera. La màxima representant també rebia les salutacions de Juntes Locals Falleres d’altres localitats i cossos de seguretat de la ciutat.

Aquesta nit màgica acabà amb l’Himne Regional i donà inici al millor any faller de la màxima representant de les festes josefines.

 

Autor entrada: hablemosdefallas

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *