Luis Mª Ansón serà el Mantenedor dels Jocs Florals

L’associació cultural Lo Rat Penat celebrarà el pròxim dilluns 4 de decembre la CXXIX edició dels Jocs Florals de la Ciutat i Regne de Valéncia. L’acte tindrà lloc en el Teatre Principalde la capital valenciana a partir de les 22 h.

 

El Mantenedor d’esta edició serà el periodiste i ensagiste LUIS MARÍA ANSÓN, qui pronunciarà un discurs basat en la Fe, la Pàtria i l’Amor, trilogia bàsica dels Jocs Florals.

 

Luis María Ansón

Luis Mª Ansón, premi Príncipe de Asturias de Comunicación y Humanidades (1991), és president de El Cultural i del diari digital El Imparcial, del que també és el seu fundador, aixina com del periòdic La Razón. Periodiste i ensagiste, és acadèmic de la Real Acadèmia Espanyola, de la Real Acadèmia de Doctors i de l’Acadèmia Portuguesa da História. Fon president de l’Agència Efe i director del diari ABC des de 1982 fins a 1997 i, posteriorment, president del grup Televisa Espanya. Ha segut redactor en diversos mijos de comunicació, corresponsal de guerra, director de l’Escola de Periodisme, dels semanaris Blanco y Negro i Gaceta Ilustrada, i de programes de ràdio i televisió. Ha ocupat els llocs de president de l’Associació de la Prensa de Madrit, de la Federació d’Associacions de Periodistes. És doctor honoris causa per les universitats de Mèxic i Lisboa. Ha segut guardonat en més de cent premis periodístics, entre ells el Luca de Tena, el Mariano de Cavia, el González Ruano, el Víctor de la Serna, el Miguel Delibes i el Nacional de Periodisme. Ha segut Premi Ondas de Televisió. És autor, axina mateixa, d’un bon número de llibres, com El grito de Oriente (Premi Nacional de Lliteratura), La Negritud i Don Juan.

 

Els Jocs Florals és un certamen poètic, lliterari i d’investigació que fon instaurat per la Societat d’Amadors de les Glòries Valencianes en 1879, durant la Renaixença. L’objectiu era i és enaltir la llengua valenciana, així com fomentar l’estudi de l’història i la cultura del Regne de Valéncia.

 

El càrrec de Mantenedor està reservat a personalitats de la societat que destaquen en els seus respectius camps de treball. En els últims anys han segut Manenedors, el juge de l’Audiència Nacional, Baltasar Garzón; l’actual arquebisbe de Saragossa, monsenyor Manuel Ureña; Alfonso Grau Alonso, Vicealcalde de l’Ajuntament de Valéncia, Vicent Farnós de los Santos, Director de Castelló Cultural, Vicente Garrido Mayol, President del Consell Jurídic Consultiu de la Comunitat Valenciana, l’escritor i periodiste César Vidal, l’escritor Antonio Gala, la periodista Paloma Gómez, l’escritor Andrés Amorós i l’any passat ho fon el professor i escritor Fernando Millán. A lo llarc de l’història del certamen han ocupat la trona del Mantenedor diverses personalitats de la cultura, les arts, la ciència o la política valencianes i espanyoles.

 

El poeta que guanye la Flor Natural -màxim guardó del certamen- tindrà l´honor d´oferir-li-la a la que serà la Regina dels CXXIX Jocs Florals, Irina Manglano Beneyto en la cerimònia que es celebrarà com és costum en el Teatre Principal de Valéncia, el pròxim dia 4 de decembre. Irina, ocuparà en tots els honors la Cadira d´Or en la CXXIX edició dels Jocs Florals de la Ciutat i Regne de Valéncia.

###BLANK###

Autor entrada: hablemosdefallas

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.