LO RAT PENAT CONVOCA LA CXXVIII EDICIÓ DELS JOCS FLORALS

El cartell anunciador del certamen és obra de l’artiste Martín Forés

jjff2011BAIX

Valéncia, 13-07-2011.- Com ve fent-se des de 1879, l´entitat cultural Lo Rat Penat convoca la CXXVIII edició dels Jocs Florals de la Ciutat i Regne de Valéncia i fa la tradicional crida als poetes, als investigadors i als escritors que s´interessen per la Cultura Valenciana a participar en este certamen lliterari i d´investigació. En el cartell figuren dihuit premis de diferent temàtica: poesia, teatre, novela, ensaig, narrativa, a més de diversos temes d´investigació.

El cartell anunciador és obra del reconegut cartelliste valencià Martín Forés. La composició, representa tres plomes que plasmen sobre paper la creació lliterària.

 

Fe, Pàtria i Amor són els pilars sobre els que es fonamenta el certamen poètic dels Jocs Florals des de que naixqueren en la Renaixença. En l’apartat dels Premis Ordinaris destaca la Flor Natural, màxim guardó del certamen, aixina com la Viola d’Or i l’Englantina d’Or. Dins dels Premis Extraordinaris figuren, entre atres, el de l’Excm. Ajuntament de Valéncia, al millor treball d’investigació de tema valencià, el Premi Josep Maria Bayarri d’ensaig de l’Excma. Diputació de Valéncia,  i el Premi Botànic Cavanilles de la Conselleria d’Agricultura, Peixca i Alimentació,

Els Jocs Florals conten en el patrocini d´institucions oficials valencianes, empreses i particulars: Excm. Ajuntament de Valéncia, Excma. Diputació de Valéncia, Excma. Diputació d’Alacant, Excma. Diputació de Castelló, Corts Valencianes, Generalitat Valenciana, Excm. i Revd. Sr. Arquebisbe de Valéncia, El Corte Inglés, Banc de Valéncia, Amics del Corpus, Gesfesa, Fills de Vicent Añon, Elvira Carles, Victòria Liceras “Siglo XVIII” i Vicent Payá.

Seran admesos treballs fins al dia 14 d´octubre de 2011, en la Secretaria de Lo Rat Penat, C/ Trinquet de Cavallers, nº 9 , 46003 Valéncia. Per a rebre més informació o solicitar el cartell en els diferents premis i les bases del certamen poden dirigir-se al teléfon de Lo Rat Penat 96 391 09 92, per fax 96 391 22 55, o be per e-mail: secretaria@loratpenat.org i també visitar la web de l’institució: www.loratpenat.org

El poeta que guanye la Flor Natural tindrà l´honor d´oferir-li-la a la que serà la CXXVIII Regina dels Jocs Florals i acompanyar-la a la Cadira d´Or en la tradicional cerimònia que es celebrarà en el Teatre Principal de Valéncia en data que oportunament s´anunciarà.

Autor entrada: hablemosdefallas

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *