Lo Rat Penat convoca el CONCURS DE LLIBRETS DE FALLA 2012

CONCURS DE LLIBRETS DE FALLA 2012

Lo Rat Penat convoca este centenari certamen de lliteratura festiva en llengua valenciana que repartirà un total de 217 premis en estandart per a les falles. El pròxim divendres 2 de març finalisa el determini per a que les falles presenten els llibrets editats en la sèu de Lo Rat Penat

Lo Rat Penat convoca el  CONCURS DE LLIBRETS DE FALLA 2012

Valéncia, 28-02-2012.- El pròxim dia 2 de març finalisa el determini per a l’entrega dels llibrets editats per a participar en el Concurs de Llibrets de Falla. Totes les comissions inscrites en el concurs hauran de presentar en la Secretaria de Lo Rat Penat, C/ Trinquet de Cavallers nº 9 de Valéncia, DÈU eixemplars dels llibrets, impressos i tal com van a ser distribuïts.

Com ve fent des de 1903, Lo Rat Penat ha convocat el tradicional Concurs de Llibrets de Falla fent l´anual crida a les Comissions Falleres i als nostres poetes per a participar en este certamen on l´humor, l´ingeni i la gràcia, a més de la rima i tècnica dels seus versos són els protagonistes d´esta part fonamental de la llengua i cultura valencianes i de la nostra Festa més universal.

 

Este centenari concurs, en el que es repartiran un total de 217 premis en estandart per a les falles, és possible gràcies a la colaboració dels següents patrocinadors: Excm. Ajuntament de Valéncia, Excma. Diputació de Valéncia, Radiotelevisió Valenciana RTVV, Las Provincias, Levante-EMV, La Casa de Los Falleros, Armando Serra, Família Peris i Família Camps.

 

El jurat se reunirà en Lo Rat Penat el dia 6 de març i emetrà el veredicte, el qual serà inapelable. Tan sols després d’assignar la puntuació a cada treball, s’informarà als membres del jurat del nom de l’autor aixina com del de la Comissió de la falla.

SECCIONS

Les Seccions són les següents:

 

GENERAL: Optaran als premis extraordinaris “Bernat i Baldoví”, “Almela i Vives”, “Maximilià Thous”, “Andrés Cabrelles”, “Peris Celda”, “Esteve Victòria”, “Emili Panach (Milo)”, “Emili Camps i Gallego” i “Josep Melià Castelló”.

 

NOVELLS: Optaran al premi extraordinari “Josep Bea Izquierdo”.

No podran participar en esta secció aquells poetes que en anys anteriors hagen conseguit qualsevol premi extraordinari de la Secció General o Regne de Valéncia, ni aquells poetes que hagen obtingut el premi extraordinari d’esta Secció en anys anteriors.

 

INFANTILS GENERAL: En esta secció participaran els llibrets de les falles infantils.

Optaran als premis extraordinaris “Josefina Lázaro”, “Pere Delmonte i Hurtado” i “Tirant lo Blanch”.

 

INFANTILS NOVELLS: En esta secció participaran els llibrets de les falles infantils realisats per autors novells. Optaran al premi extraordinari “Raül Alapont”. Este premi està destinat a promoure als autors novells que comencen el seu camí en la redacció de llibrets de falla, part fonamental de la lliteratura en llengua valenciana, per lo que únicament podran participar en esta Secció aquells poetes que en anys anteriors no hagen conseguit quansevol premi extraordinari de quansevol secció.

 

REGNE DE VALÉNCIA: Optaran al premi extraordinari “Excma. Diputació de Valéncia”. En esta Secció participen els llibrets de les falles plantades fora del terme municipal de la ciutat de Valéncia que no estiguen integrades en la Junta Central Fallera.

 

PREMI DE PORTADA: Optaran al premi extraordinari “Armando Serra Asensio” a la millor portada de llibret. Podran participar els llibrets que s´hagen presentat a qualsevol de les atres seccions del concurs, valorant-se al màxim la relació del dibuix de la portada en el tema de la falla.

Els originals hauran de presentar-se fins al dia 2 de març de 2012, en la Secretaria de Lo Rat Penat i podran estar realisats en qualsevol tècnica artística. El tamany de l’original serà del gust de l’autor.

Els originals no premiats podran ser retirats fins el dia 30 d’abril de 2012, data des de la qual Lo Rat Penat no es responsabilisarà dels referits treballs.

 

PREMI EXTRAORDINARI DE LO RAT PENAT “REGNE DE VALÉNCIA”: Per a optar ad este premi extraordinari, els llibrets -sense contar la publicitat- hauran d’estar totalment escrits en llengua valenciana, i es concedirà ad aquell llibret de falla que havent obtingut qualsevol dels premis extraordinaris o ordinaris, siga considerat, per un jurat que es nomenarà per al cas, el millor en el seu conjunt.

Autor entrada: hablemosdefallas

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *