Lo Rat Penat commemora el 9 d’octubre

L’associació cultural Lo Rat Penat, dins dels actes commemoratius al voltant del 9 d´Octubre, Dia de la Pàtria Valenciana, celebrà el passat dia 4 d’octubre solemne Te Deum en el Real Monasteri de Santa Maria d’El Puig i  seguidament el tradicional Sopar de Sant Donís.

La celebració s’inicià en un solemne Te Deum presidit per l’històrica  Senyera de Lo Rat Penat en el Real Monasteri de Sta. Maria d´El Puig, el qual fon oficiat pel Molt Ilustre Rvt. Sr. D. Arturo Climent Bonafé, canonge de la S.I. Catedral de Valéncia, qui estigué acompanyat per D. Alvaro Almenar, vicerrector de la Basílica de la Mare de Deu dels Desamparats, pel pare Melchor Azcárate, prior del Real Monasteri de Santa Maria d’El Puig, i per D. Enrique Arce Navarro, rector de la parròquia dels Sants Joans de Meliana, i fon cantat pel Cor Popular de Lo Rat Penat.

 

La Regina dels Jocs Florals, Maria Chaqués Vöhringer, acompanyada per la seua Cort d’Amor realisarà una ofrena floral a la Mare de Deu d’El Puig, Patrona del Regne de Valéncia. Igualment se deposità una corona de llorer en la tomba del pare Gilabert Jofré, fundador en Valéncia fa més de 600 anys del primer hospital psiquiàtric del món.

 

L’Hble. Sr. President de Lo Rat Penat, Enric Esteve i Mollà, feu entrega del premi “Crit Valencià de l’Any” en el que Lo Rat Penat reconeix la llabor de valenciania de persones o institucions, al professor D. Fernando Millán.

 

Premi CRIT VALENCIÀ DE L’ANY 2019

al Prof.

  1. FERNANDO MILLÁN SÁNCHEZ

 

Per la seua aportacció des del socialisme als valors democràtics i a la vida política valenciana, i per la seua reconeguda i gran aportació a l’estudi, promoció i difusió de l’Història de Valéncia i dels grans personajes que en el temps la forjaren, i pel seu mestrage i la seua incansable llabor per a difondre i divulgar el seu coneiximent al Poble Valencià, en els seus llibres, conferències, ensaigs i publicacions, i en particular des de l’Aula d’Història de Lo Rat Penat.

Autor entrada: hablemosdefallas