les Lletres Falleres tanquen l’exercici amb una festa el 20 d’abril

En l’acte es coneixerà el guanyador del

Premi #plf12 al millor text satiricofaller breu

Feste_Lletres

Com a colofó, el poeta Salvador Bolufer

oferirà un recital de poesia satírica

 

Els Premis de les Lletres Falleres tanquen el seu primer any d’activitats amb una festa, el divendres 20 d’abril (a les 20 hores), que aplegarà els guanyadors de les diferents categories dels premis a la creació literària en els llibrets de falla. El col·legi Cervantes de la ciutat de València (C/ Guillem de Castro, 153) serà punt de trobada de comissions de falla i autors, patrocinadors i col·laboradors que, amb la seua activitat, treballen per les lletres falleres.

En la Festa de les Lletres Falleres, presentada per la periodista Ángeles Hernández i l’actor Carles Galiana, es farà públic també el nom del guanyador i finalistes del Premi #plf12 al millor text satiricofaller breu, al qual s’han presentat més de 400 textos. Com a colofó a esta primera edició de la Festa de les Lletres Falleres, el poeta Salvador Bolufer, trobador desvergonyit, oferirà un recital de poesia satírica.

A més, gràcies a la col·laboració de la impremta Selvi, els assistents rebran de regal una publicació commemorativa que arreplegarà tots els treballs premiats enguany en les diverses categories. Els Premis de les Lletres Falleres s’afegixen així a les celebracions del Dia Internacional del Llibre, alhora que reivindiquen la literatura en valencià produïda per les Falles com un dels elements patrimonials que genera esta festa.

En acabar l’acte, els assistents podran disfrutar d’un vi d’honor amb la col·laboració del celler Pago Casa Gran (Fontanars) i d’un tast de melmelades artesanes de Trébol Mermeladas (Montserrat).

La Festa de les Lletres Falleres es retransmetrà en streaming per Internet i també es podrà seguir per Twitter amb l’etiqueta #plf12

 

Cal recordar que enguany la convocatòria dels Premis de les Lletres Falleres han tingut una àmplia difusió i una elevada participació en les diverses categories, que avalen l’interés de la convocatòria. En total, en esta edició han participat 156 treballs originals, presentats por 92 autors i 60 comissiones de falla de tota la Comunitat Valenciana (de la ciutat de València, l’Horta, la Ribera Alta, la Ribera Baixa, la Safor o el Camp de Morvedre, entre d’altres). A més, cal destacar els més de 400 textos satiricofallers breus que han participat en els premis a través de les xarxes socials.

En conjunt, els Premis de les Lletres Falleres inclouen el Premi Soler i Godes al millor article d’un llibret de falla de la comarca de l’Horta (convocat des del 2005 per l’Associació d’Estudis Fallers), el Premi Malva Alzira al millor poema satíric d’un llibret de falla de la Comunitat Valenciana (convocat des del 2007 per la Falla Plaça de la Malva d’Alzira i l’Associació d’Estudis Fallers), els premis Mocador i Emili Llueca al millor assaig sobre Falles i cultura popular valenciana d’un llibret de falla de la Comunitat Valenciana i del Camp de Morvedre, respectivament (convocats des del 2010 per la Falla el Mocador de Sagunt, L’Arxiu Camp de Morvedre i l’Associació d’Estudis Fallers), els premis Mestre Ortifus al contingut i portada d’un llibret de falla de la Comunitat Valenciana (convocat des del 2011 per la Falla Borrull-Socors de València i l’Associació d’Estudis Fallers) i el Premi #plf12 al millor text satiricofaller breu en les xarxes socials (convocat des del 2012 amb la col·laboració de la plataforma Malalt de Falles).

Autor entrada: hablemosdefallas

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *