La Fallera Major de Dénia assistit als actes del IV aniversari de la declaració de les Falles com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat

En la vesprada del divendres, 11 de desembre, la Fallera Major de Dénia, Safir Malonda, acompanyada pel vicepresident 3r, Rel. institucionals i Rel. públiques, Juan Ots Llácer, han assistit als actes de commemoració del IV Aniversari de la Declaració dels Fallis com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la UNESCO organitzats per Junta Central Fallera.

Per a això, JCF ha preparat una sèrie d´actes i esdeveniments, adaptant-los a les circumstàncies sanitàries a causa de la pandèmia de la Covid-19, alguns d’ells de manera digital a través de les xarxes socials de JCF.

En l’actualitat, relacionem el patrimoni amb allò tangible, ocupant un lloc físic capaç de ser tocat i visible, doncs bé, els valencians estem acostumats a veure canviar per uns dies, la rutina dels nostres pobles i ciutats. Recordem en les memòries les grans obres mestres devorades per les flames del foc, reduint-se a cendres, i amb això, donem la benvinguda a la primavera.

Ens trobem en un any on no s’han construït materialment les falles, per aquest motiu la importància del teixit humà sigui més important que mai. Pretenem reivindicar aquest patrimoni immaterial i immortal de la festa, representant el valor dels llaços que ens uneixen, a través dels nostres oficis i les nostres formes de vida que ens protegeixen i cuiden en temps difícils.

Perquè som el resultat d’un coneixement ancestral concret, d’una manera concreta d’entendre la vida, i només protegint-nos i cuidant-nos, el material podrà tornar a ressorgir de les cendres, rebent la nova estació que precedeix al gèlid hivern i serà perquè el patrimoni immaterial i immortal haurà romàs any rere any.

Autor entrada: hablemosdefallas