La Falla Borrull-Socors va celebrar la I Jornada de Falles i diversitat de gènere

La Falla Borrull-Socors va celebrar dissabte la I Jornada de Falles i diversitat de gènere

  • Més de cent persones visibilitzaren la discriminació que encara pateix el col·lectiu LGTB+ en l’àmbit faller

  • A la jornada ha col·laborat l’associació LAMBDA amb el finançament de l’Ajuntament de València a través de la subvenció la Regidoria d ́Igualtat i Polítiquets de Gènere

La falla Borrull-Socors, juntament amb l’associació LAMBDA, va celebrar el dissabte, 19 de febrer, la I Jornada de Falles i Diversitat de gènere, el principal objectiu del qual era visibilitzar la discriminació que encara pateix el col·lectiu LGTB+ en l’àmbit faller. En concret, la jornada aspirava a donar veu a les dones lesbianes, bisexuals i transsexuals, la presència de les quals en el món faller continua sent pràcticament invisible.

 
No se pudo obtener datos. Error:
Quota exceeded for quota metric 'All requests' and limit 'All requests per day' of service 'photoslibrary.googleapis.com' for consumer 'project_number:848590066392'.

La jornada va començar amb un taller de noves masculinitats, a càrrec de la Baula, Projecte antipatriarcal. A continuació, va tindre lloc el Club dels Històries, uns monòlegsi sobre les dones LGTB+ en les Falles, en el qual van participar:

  • Estefanía Andújar, fallera d’Emilio Baró-Enrique Ginesta i graduada en el grau superior d’Artista faller.

  • Yaiza Mascarós, fallera de Borrull-Socors.

  • May, dona fallera i activista històrica valenciana pels drets de la comunitat LGTBIQ, i molt compromesa en la lluita contra el VIH-Sida i la serofobia.

  • Verónica, mare d’una xiqueta trans que enguany serà fallera major infantil de la seua falla.

  • Lluïsa Notario, dona feminista, mare i lesbiana, primera regidora lesbiana de l’Ajuntament de València.

  • Betlem Bollas i Andrea Linares, falleres de la Falla Lope de Rueda de Torrent, Andrea ha sigut presidenta de la falla dos anys consecutius, i actualment formen part de la delegació de cultura i vicepresidència de la Falla.

Després dels tallers passarem al dinar popular i posteriorment, malgrat la pluja, les més de cent persones assistents van poder gaudir d’un una vesprada festiva amb música en la plaça de Sant Sebastià.

Des de la convicció que la festa fallera pot i deu ser més inclusiva i diversa, la Falla Borrull-Socors va col·laborar amb LAMBDA, associació sense ànim de lucre i amb una llarga trajectòria en defensa de la diversitat sexual, de gènere i familiar, en l’organització d’aquesta jornada, en el finançament de la qual va participar l’Ajuntament de València a través de la subvenció la Regidoria d ́Igualtat i Polítiquets de Gènere i LGTB+ concedida a la falla Borrull Socors per a desenvolupar el seu projecte “La falla Borrull-Socors com a instrument per a la igualtat, diversitat i no discriminació”.

Autor entrada: hablemosdefallas