Jornada de visites guiades al Museu Faller amb motiu del Dia Internacional dels Museus

La iniciativa, organitzada per l’Associació d’Estudis Fallers, ha tingut com a objectiu divulgar el patrimoni cultural de les Falles.

visita guiada 2014 02

.El diumenge 18 de maig, amb motiu del Dia Internacional dels Museus, l’Associació d’Estudis Fallers va organitzar una jornada de visites guiades al Museu Faller de València.

visita guiada 2014 03

Al llarg del matí, un centenar de 200 persones pertanyents a 11 comissions de falla de la ciutat de València, Alboraia, Burjassot, Cullera, Massanassa i Torrent van recórrer les instal·lacions del Museu Faller acompanyats per membres de l’associació.

visita guiada 2014 04

Amb esta activitat, l’Associació d’Estudis Fallers continua una línia de treball de posada en valor del patrimoni que constituïx la coŀlecció de ninots indultats, encetada amb la confecció del catàleg raonat d’esta coŀlecció (L’indult del foc, 2000-2005) i la Guia del Museu Faller de València (2010).

L’elevada participació i l’interés dels assistents posen de manifest la necessitat d’impulsar el Museu Faller com un element bàsic del patrimoni cultural de les Falles i un punt de referència en la promoció de la festa. Per això, en el marc de la candidatura de l’Espai Cultural de les Falles Valencianes a ser reconegut com a patrimoni immaterial de la humanitat per la UNESCO, cal que les administracions aposten pel Museu Faller dotant-lo de l’estatus oficial de museu, ampliant els seus continguts i incorporant nous recursos que permeten donar una visió més completa tant de les peces exposades com del conjunt de la festa fallera.

###BLANK###

Autor entrada: hablemosdefallas

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *