Jornada de portes obertes en les proves de Falleres Majors de Torrent 201

L’últim dia de les proves a Falleres Majors de Torrent 2015 venia amb sorpresa inclosa.

Proves 1

Per primera vegada el jurat va decidir fer una jornada de ports obertes per a mostra en total transparència el funcionament de les proves.

PROVA-VALENCIANES 2 575x228

La vesprada va començar amb les 9 xiquetes vestides de valenciana i que ja formen part de la Cort d’Honor infantil, per haver-se presentat el número just de candidates que marca el reglament.

CYMERA 3

Acte seguit va ser el torn de les 11 candidates majors, de les quals dos no podien formar part del grup final, establit en 9.

CYMERA 4

Un breu discurs, a càrrec del president del jurat, Manuel Andrés Ferreira, ha precedit les proves de les majors. Ferreira ha destacat la total llibertat dels membres del jurat per a realitzar les proves i ha donat les gràcies a pares i familiars per poder compartir amb les candidates estes setmanes de nervis i il•lusió.

Les 11 candidates majors han desfilat i saludat, fent simulacre de ser Falleres Majors de la ciutat per a després agafar un paper, al atzar, on havia un supòsit que havien de verbalitzar.

Es tractava d’una prova oral on havien de pronunciar un discurs sobre temes diversos: sopar faller, inauguració d’un casal, d’una jornada cultural, d’un campionat de Truc, entre d’altres com, per exemple, assistir a un acte de festes locals, com Moros i Cristians o Setmana Santa.

Una a una, les candidates han triat el seu ordre de prova, i han pujat a l’escenari de la Casa de la Cultura, amb un auditori ple de gom a gom.

Després d’esta prova de portes obertes, on familiars i amics han recolzat a les seues candidates, s’ha retirat tot el públic per donar pas a la deliberació del jurat.

Una decisió dividida en dos parts: d’una banda, el llistat de les membres que formen part de la Cort i que ja és públic, i d’altra, el secret millor guardat: el nom de les dos falleres Majors de Torrent.

Esta decisió es farà pública a la mitjanit de dissabte, a l’Àgora de Parc Central, en veu de l’alcaldessa de Torrent, Amparo Folgado.

Així doncs, la Cort d’Honor Infantil i Fallera Major Infantil de Torrent de 2015 són: Arianna Peña Pérez, Nuria Gallego Andreu, Dayana García Vilanova, Maria Bartual Fernández, Mª Dolores Moya Vigo, Natalia Bartual Montero, Sonia Moraga Salvador, Ruth Galarza Requena i Isabel Fernández Serrano.

Mentre que la Cort d’Honor i Fallera Major de Torrent de 2105 són: Mª Jose Lozoya Herrada, Thais Escrivá Muñoz, Leticia Ruiz Saucedo, Alba de La Torre Bartual, Anna Mireia Llacer Domingo, Ester Veguer Montoro, Eva Suñer Montesinos, Maria Silla Vila i Monica Rivera García.

Totes elles ja formen part de la historia fallera de la ciutat i dissabte, dos d’elles brillaran més que mai. La sort ja està tirada.

###BLANK###

Autor entrada: hablemosdefallas

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *