Jaume Bronchud i Marta Agustín apadrinen la presa de contacte de les candidates a Fallera Major de Torrent amb el jurat

Ja ha començat el “Camí d’un somni 2015” per a les candidates a Cort d’Honor i Falleres Majors de Torrent.

jurado-candidatas

Des de fa setmanes Junta Local Fallera de Torrent ha posat en marxa el blog online per a seguir amb total transparència el procés d’elecció de les candidates.

Entrevistes personals, sessions de fotos, entrevistes de vídeo i ahir: una màster class, on el periodista Jaume Bronchud i la Fallera Major de València de 2009, Marta Agustín, van impartir un distés col•loqui basat en la “cara B” del regnat.

masterclass

Tot allò que no es veu, però existix en l’exercici de la responsabilitat d’una Fallera Major.

Els presents van fer insistència en els moments de cansament, els possibles moments de tensió i comentaris que suscita la figura, per això van apel•lar a rodejar-se de la família i amics pròxims, així com proveir-se de gran dosi de paciència i disfrutar d’un any en què prevalen les coses bones a les roïnes.

publico

Prèviament, Junta Local Fallera de Torrent va presentar els membres del jurat.

Un grup multidisciplinari format per 5 membres (tal com arreplega l’actual reglament), cada un professional en la seua matèria, coneixedors del món faller, però també amb una perspectiva externa que buscarà una visió global d’esta figura que representa, no sols a una festa, sinó a tota la ciutat de Torrent.

Al seu torn, Junta Local Fallera de Torrent va presentar als 5 membres del jurat format per: Cristina Estévez (vicepresidenta IV de Relacions Publiques i Comunicació de la JCF), Manuel Andrés Ferreira (Periodista, degà en la informació fallera), Cristina Rodríguez (Llicenciada en Pedagogia, Diplomada en Mestra d’Educació Primària, assessora pedagògica de l’Institut de Ciències de l’Educació de la Universitat Politècnica de València), Cristina Sánchez (Fallera Major Infantil de València 2004), i Montse Català (periodista i secretària de la Delegació de Promoció Exterior de Junta Central Fallera de València).

Les candidates es van presentar, una a una i després de la part formal de l’acte, van tindre la primera presa de contacte amb el jurat.

A continuació vos passem els currículums dels jurats de Corts d’Honor i Falleres Majors de Torrent 2015:

Cristina Estévez Mariñas
Vice-presidenta IV de Relacions Públiques i Comunicació de la JCF.
38 anys. Fallera des de xiqueta, pertany a la comissió Llorers – Arquitecte Lucini des de l’any 1997, en la qual ha sigut membre de la directiva durant els últims 15 anys.Delegada de secció femenina, delegada de relacions amb l’Agrupació Sagunt-Quart, delegada de festejos i delegada de protocol.Actualment és delegada de sector de Saïdia i Vice-presidenta IV de Relacions Públiques i Comunicació de la JCF.
Va estudiar Relacions Públiques i treballa des de 1997 a l’empresa CIVA Grup de Comunicació. Durant aquests anys s’ha especialitzat professionalment en la branca de l’organització d’esdeveniments i la contractació de personal auxiliar, dirigint des de l’any 2007 CIVA Azafatas, empresa filial del grup.

Manuel Andrés Ferreira
Periodista del diari Las Provincias des de mitjans dels anys huitanta, considerat com un dels degans de la premsa fallera i pioners de la informació fallera en la ciutat.

30 anys de professió avalen una trajectòria quallada d’èxits personals i d’èxits a nivell periodístic.

És membre de la Federació d’associacions de Premsa d’Espanya, de la Federació Nacional de Ràdio i Televisió i de la Unió de Periodistes Valencians.

Ferreira ha dirigit al llarg de la seua carrera diversos programes a Ràdio Popular, Cadena COPE, i la 97.7, com “Pregó Faller”, “L´Estoreta”, “Protagonistas, las Fallas”, etc.

Així mateix, va dirigir el primer programa de falles que es va emetre en la ja desapareguda cadena València Te Ve (“El Casal”, 1997).

Revistes i publicacions anuals: va dirigir la revista “Mare del Valencians”, dedicada a la Mare de Déu dels Desemparats i tot allò que s’ha relacionat amb la devoció al voltant de la patrona del Poble Valencià.

Llibres: “capelles i ermites de la Mare de Déu dels Desemparats”, “Mare de Déu dels Desamparats”, “Setmana Santa Marinera de València”, “Una miqueta més que música (Centenari de la Banda Municipal de València)”, “Plaça Major 1942-1982.

Falles en el cor de la ciutat”Premis i reconeixements: Diversos premis dels Jocs Florals organitzats pel Rat Penat, com el Jaume I, Agrupació de Falles de Russafa i el d’investigació patrocinat per l’Ajuntament de València.

Cònsol de la Llotja. Gran Creu del capítol de Cavallers Jurats de Sant Vicent Ferrer. Medalla d’Or de l’Associació Amics de València . Medalla d’Or dels Seguidors de la Mare de Déu

Guardons i premis atorgats per falles i entitats festives: Ninot d´Or del Gremi d’Artistes Fallers, Barca d´Or de la falla Barraca-Columbrets, Escut d´Or de la falla Na Jordana, Periodista Gil Sumbiela de la falla Periodista Gil Sumbiela-Assussena, Torre d´Or de la Junta Local Fallera de Torrent, Premi Gutemberg de la falla Portal de Valldigna, Medalla d’Or de la falla convent Jerusalem-Matemàtic Marzal, Premi Raga, etc.

Currículum faller: Bunyol d’Or i Brillants en Fulles de Llorer.

Ha sigut secretari, vicepresident i president. Delegat del sector Russafa “A” en Junta Central Fallera de 1983 a 1986. Secretari de l’Agrupació de Falles de Russafa en 1985. Responsable de la posada en escena i realització de les exaltacions de Falleres Majors Infantils de València.

Cristina Rodríguez Monzonís
Licenciada en Pedagogía. Universitat de València i Diplomada en Maestra de Educación Primaria. Universitat de València.

Diploma de Estudios Avanzados. Didàctica de la Llengua i la Literatura Catalanes per a Mestres. Universitat de València.

En l’actualitat treballa com assessora pedagògica de l’Institut de Ciències de l’Educació de la Universitat Politècnica de València.

Ha publicat articles d’ investigació en diverses publicacions i té una gran experiència docent amb professorat en temes relacionats amb la pedagogia universitària: motivació, metodologia didàctiques, etc. i també amb alumnat a l’hora de treballar competències transversals com: treball en equip, o parlar en públic, entre d’altres.

Cristina Sánchez Beltrán.
Fallera Major Infantil de Valencia

20 anys, estudiant de Medicina. Fallera des que va nàixer.

Sempre ha estat molt vinculada al món de les falles.

El 2004, amb 10 anys, va ser fallera major infantil de la falla Els Jovenils, i l’any següent va ser triada Fallera Major Infantil de València de 2004.

Actualment pertany a la falla plaça de la Mercè, a la qual pertany tota la seua família. L’any passat va ser delegada de festejos i protocol.

Montse Català
Periodista i fallera.
Llicenciada en Comunicació Audiovisual per la Universitat de València,

Ha treballat a diversos mitjans de comunicació com Canal 9, Las Provincias TV o Mediapro i ha dirigit durant 7 anys el programa ‘Protagonistas Las Fallas’ a Punto Ràdio València, un espai setmanal dedicat a les falles amb especial atenció a les Juntes Locals.

És fallera des de fa 22 anys de la comissió Mestre Lope-Josep Carsi de Burjassot.

L’any 2009 va representar a esta falla com Fallera Major. Actualment és la secretaria de la Delegació de Promoció Exterior de Junta Central Fallera de València.

Una delegació en la que treballa des de l’any 2008. Dins de les activitats falleres de la nostra ciutat, l’any 2012 fou moderadora en les II Jornades Culturals de l’Agrupació de Falles de Torrent i en desembre de 2013 presentà la Gala de Cultura a l’Auditori.

###BLANK###

Autor entrada: hablemosdefallas

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *