HOMENAGE A TEODOR LLORENTE EN L’ACTE DE CLAUSURA DELS CURSOS DE LLENGUA I CULTURA VALENCIANES DE LO RAT PENAT

Se presenta el llibre “Teodor Llorente. La coherència d’una vida” de l’historiador Daniel Sala, en motiu de commemorar-se el centenari de la mort del gran patrici valencià.

Portada_Teodor_800x600

El pròxim dia 22 de juny, dimecres, a les 19:30 h., en la sèu de Lo Rat Penat, C/ Trinquet de Cavallers, 9 de Valéncia, es celebrarà l’acte de clausura del Curs 2010-2011 d’esta institució cultural.

La conferència de clausura estarà a càrrec de l’historiador, professor i acadèmic, Daniel Sala Giner, qui parlarà sobre la vida i l’obra de Teodor Llorente en els seus aspectes de poeta de la renaixença, periodiste, historiador i polític. Commemorant-se enguany el centenari de la mort de Teodor Llorente (1836-1911), i dins dels actes commemoratius que organisa Lo Rat Penat en recort i homenage d’este gran patrici i prohom valencià, fundador de la Societat d’Amadors de les Glòries Valencianes, es presentarà el llibre Teodor Llorente. La coherència d’una vida, del qual és autor Daniel Sala Giner. Este treball fon premiat en la CXXVI edició dels Jocs Florals de la Ciutat i Regne de Valéncia, i la presentació estarà a càrrec del Decà de la Real Acadèmia de Cultura Valenciana, Vicent Lluís Simó Santonja.

 

El President de Lo Rat Penat, Enric Esteve ha declarat que  “… els valencians hem de recuperar eixe esperit d’unitat que impulsà a Teodor Llorente i als més destacats prohoms i patricis de la Renaixença, posant els interessos de la Pàtria Valenciana per damunt d’ideologies i tendències polítiques, a crear una institució, Lo Rat Penat, que acollira a tots per a recuperar la llengua, cultura, història i tradicions valencianes, i que feren d’esta Societat la casa de tots els valencians.

Una lliçó que els nostes polítics haurien de tindre sempre en conte i aplicar en el seu quefer diari en la defensa dels interessos valencians. Teodor Llorente mereix el nostre recort i agraïment permanent com a un dels grans personages que a lo llarc dels segles forjaren la Pàtria Valenciana.”

Finalisada la conferència es lliuraran els diplomes als alumnes que han superat les classes en aprofitosament dels Cursos de Llengua i Cultura Valencianes, aixina com del Curs d’Iniciació a Poesia Valenciana, Curs de Declamació en Llengua Valenciana i de l’Escola de Danses “Mª Teresa Oller”. La Presidenta dels Cursos de Llengua i Cultura Valencianes, Marta Lanuza, donarà la benvinguda als alumnes de Lo Rat Penat que han cursat els seus estudis en est any en que se celebra el 61 aniversari d’estos Cursos que venen impartint-se en Lo Rat Penat des de 1949.  Igualment es presentarà l’última publicació dels Cursos que arreplega la conferència de clausura del passat eixercici, “Cent anys de normativa valenciana” de Voro López. En finalisar l’acte, tots els assistents seran obsequiats en un eixemplar d’esta publicació.

Autor entrada: hablemosdefallas

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *