Ester Veguer i Maria Bartual: Falleres Majors de Torrent 2015

Les Falles de Torrent de 2015 ja tenen les seues màximes representants: Ester Veguer Montoro i Maria Bartual Fernández són les Falleres Majors de Torrent per al nou exercici faller.

Falleras Mayores Torrent

L’àgora de Parc central va acollir amb nervis i emoció el veredicte del jurat.

Més de 1.500 persones es van congregar per a presenciar l’espectacle que enguany tènia el lema: “No deixes de somniar”, tot un al•legat als somnis que encara queden per complir.

La falla carrer Benemèrita arriba per primera vegada en la seua història al més alt de la festa amb Ester Veguer, un any redó per a esta veterana comissió, ja que en 2015 celebren també el seu 40º aniversari.

Per la seua banda, la falla Sedaví ha hagut d’esperar a la xiqueta Maria Bartual perquè -9 anys després- compten de nou amb una màxima representació infantil.

A les 21.30 hores va tindre lloc la recepció de les candidates per part de l’alcaldessa de Torrent, Amparo Folgado i la corporació municipal, per a donar començament a l’espectacle.

Junta Local Fallera va posar en escena una proposta molt visual inspirada en la infància, on les 9 candidates infantils i 9 majors van ser les protagonistes de l’acte, que va començar amb les seues fotos de xiquetes.

Tot seguit, un ballet va donar pas a un vídeo on xiquets i xiquetes, per parelles, donaven la seua particular visió del món faller.

Amb este “guiño” a la infància i innocència la gala obria pas a les candidates infantils, que van ser presentades i després de la desfilada del joc de rampes, desapareixien per darrere de l’escenari.

La nostàlgia de la infància fallera va centrar un xicotet apropòsit, on es recordava com eren les falles de Torrent en el passat, moment que s’encadenava amb un vídeo clip en què tres xiquetes somiaven de ser Falleres Majors de la ciutat i jugaven de ser-ho en el futur.

La idea es basava a perseguir els somnis, tal com resava la moralina final. “Potser no siga enguany…no deixes de somiar.”

Este missatge precedia la desfilada de les 9 candidates adultes per a posteriorment aparéixer en escena un ballet composat per jóvens i xiquets que portaven les caixes dels desitjos de les 18 candidates, personalitzades amb els seus noms.

Al final del ballet, davant de la sorpresa de tot el món, les caixes es van obrir van llançar al vol, centenars de globus blancs que representaven les il•lusions de les candidates, que pujaven al cel.

Després de l’emotiu ballet: el veredicte més esperat. Quasi a mitjanit, el president del jurat, Manuel Andrés Ferreira, va entregar l’acta a l’alcaldessa de la ciutat.

Silenci sepulcral. Dos noms: Ester Veguer Montoro i Maria Bartual Fernández, les quals van ser felicitades per l’alcaldessa de Torrent, Amparo Folgado i el delegat de Cultura, Modest Muñoz.

Després van arribar les de les Falleres Majors de 2014, Beatriz Fernández i Mireia Galán. L’himne de Torrent i el de la Comunitat, junt amb un castell de focs artificials van posar punt final a una nit d’emoció i nervis.

Així, Ester Veguer forma part del reduït grup de privilegiades que han reassentat a la ciutat. Es convertix en la 45a Fallera Major de Torrent, mentres que Maria Bartual Fernández, passa a engrossir la llista de Falleres Majors Infantils de la ciutat, al ser la xiqueta número 38a en la història que representa els xiquets i xiquetes de la capital de l’Horta Sud.

Ester Veguer Montoro:

Té 26 anys, és educadora, les seues aficions són ballar, fer postres, però sobretot fer teatre.

És de la falla carrer Benemèrita. Ha sigut delegada d’infantils 6 anys i vicesecretaria 2 anys.

El seu acte favorit és la Crida i el seu lloc favorit el nucli antic de Torrent.

Maria Bartual Fernández:

Té 9 anys, estudia en el col•legi IALE.

La tradició fallera li ve de família.

És fallera de la falla Sedaví des que tenia mesos de vida.

Li agrada la gimnàstica rítmica i el seu acte faller favorit és la presentació

Cort d’Honor Infantil 2015: Arianna Peña Pérez, Nuria Gallego Andreu, Dayana Garcia Vilanova, Dolores Moya Vigo, Natalia Bartual Montero, Sonia Moraga Salvador, Ruth Galarza Requena i Isabel Fernández Serrano

Cort d’Honor Major 2015: Maria José Lozoya Herrada, Thais Escrivá Muñoz, Leticia Ruiz Saucedo, Alba de la Torre Bartual, Mireia Llacer Domingo, Eva Suñer Montesinos, María Silla Vila i Mónica Rivera García.

picasa_albumid=6036367141721470801

###BLANK###

Autor entrada: hablemosdefallas

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *