El pregó de les Falles de Gandia s’escriu en femení

La setmana passada anunciàvem que la periodista Puri Naya serà la pregonera de les festes josefines del 2019 i hui ja podem informar sobre quines seran les persones encarregades d‘escriure aquest pregó. Rosa Roig i Vicenta Llorca són les escriptores que es faran càrrec d’aquesta tasca tan important. Per tal motiu, el pregó s’escriurà i interpretarà per 3 dónes.

Vicenta Llorca Climent, (Oliva, La Safor) és Llicenciada en Filosofia i Lletres, professora de Castellà, Llengua i Literatura a l’IES Gabriel Ciscar d’Oliva i a l’IES Tirant lo Blanc de Gandia on va ser Vicedirectora, Cap de Departament i Bibliotecària.

Pertany a Tirantianes AC, Saforíssims SL, Dones de frontera, Associació d’Estudis Fallers i a l’Executiva del Centre d’Estudis i Investigacions Comarcals “Alfons el Vell”.

Ha participat en diferents publicacions –articles d’opinió, literaris i de recerca, poemes, pròlegs de llibres etc. “Teixidores de futur. Quadern Poètic”. És autora de “La delicada de Gandia” una versió de la llegenda gandiana per a públic infantil.

Actualment gaudeix de la jubilació, es dedica a presentar llibres i a escriure. Ha col·laborat recentment en la Cadena Ser junt a Rosa Roig en un microespai poètic i en el CEIC coordina l’Homenatge a la Paraula – “Silenciades” ha estat la publicació de 2016 i està enllestint la pròxima edició, la de 2017, “Diguem no”
El pas per les aules i el contacte diari amb la joventut han deixat una empremta ben palesa en la seua vida.

Rosa Roig és professora de valencià a l’IES Enric Valor de Silla. Escriptora, feminista, bloguera i agitadora cultural. Creadora de material didàctic i d’animació a la lectura.

Les seues passions i el seu compromís l’han enfangada en el sindicalisme, la investigació, la música, i, finalment en l’escriptura.

Amb la seua germana, Manola Roig és comissària de l’exposició Nosaltres, les escriptores. Valencianes en el temps i la lectura dramatitzada Llegim amb les valencianes.

Autora dels textos dels llibres de contes Animals de sèquia, la dona que es rigué de Talleyrand. Joc de dos i Viatge a Avinyó.

Ha obtingut diversos premis de contes i poesia. Ha participat en els llibres col·lectius: 20 mestres per al segle XX, Conselleria de Cultura i Edicions 96, Silenciades Homenatge a la Paraula del CEIC Alfons el Vell de Gandia, 10 de dones, d’Escola Valenciana.

Acaba de publicar Contem històries de dones d’ací, il·lustrat per Manola Roig, editat per Vincle.

Autor entrada: hablemosdefallas

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *