EL COR POPULAR DE LO RAT PENAT OFERIRÀ EN EL PALAU DE LA MÚSICA UN CONCERT EXTRAORDINARI EN MOTIU DEL DIA DE LA PÀTRIA VALENCIANA

 

DSCF1234_Resolucion_de_Escritorio_2

Lo Rat Penat, dins dels actes commemoratius al voltant del 9 d´octubre, celebrarà un Concert Extraordinari el pròxim dumenge, 25 de setembre, a les 11.30 h. del matí en el Palau de la Música (Sala Rodrigo), el qual estarà a càrrec del Cor Popular de Lo Rat Penat, baix la presidència de Rosa Bartual i la direcció de Jesús Madrid.

Un any més el COR POPULAR DE LO RAT PENAT, com ve fent-ho des de 1980, vol commemorar el dia de l’entrada triumfal del Rei D. Jaume en la ciutat de Valéncia el 9 d’octubre de 1238, adherint-se aixina a les solemnes celebracions, tant cíviques com religioses, del poble valencià.

Enguany Lo Rat Penat ha commemorat el centenari de la mort del gran patrici valencià Teodor Llorente Olivares, cofundador de la Societat d’Amadors de les Glòries Valencianes, i aixina s’homenajà la seua figura en l’última edició dels Jocs Florals, la CXXVII, junt en el recort al mestre Salvador Giner en el centenari igualment de la seua mort, també ilustre membre de Lo Rat Penat. Igualment Lo Rat Penat ha editat el llibre “Teodor Llorente Olivares. La coherència d’una vida” de D. Sala per al recort i homenage a tan ilustre personage de la cultura valenciana.

El Cor Popular se suma també ad esta commemoració en la recuperació del tema “Valéncia i l’Exposició” en lletra de Teodor Llorente i música de Vicent Díez Peydró.

El Cor Popular de Lo Rat Penat continua treballant per la música popular valenciana fent realitat el seu lema: “que els vells recorden i els jóvens deprenguen”.

 

COR POPULAR DE LO RAT PENAT

Presidenta: Rosa Bartual/ Director: Jesús Madrid 

PROGRAMA

 

 

Primera Part


Jota de Quintos Chella i Beniflà

Cançons de llar i de camp Pego, Sant Joan, Cases del Senyor,

Alqueria de la Comtesa i Alcoy

Vals del Cabanyal Valéncia

¿Quí me compra una barraca? Tavernes de Valldigna

Canción del soldado S. Delgado / J. Serrano

Adap. J. A. Madrid

Mi bella Lola Monòver

Cant a la Senyera                                              C. Salvador / A. Alaman

Segona Part


¡Che, qué a gust!                                                Alacant

Yo tinc una caldera Valéncia

Buenos días inocente M. Echegaray / M. Fernández

Adaptació J. A. Madrid

L’Oroneta Popular Adap. i lletra J. A. Madrid

Himne de Lo Rat Penat A. Ramon / J. A. Madrid

Valéncia i l’Exposició T. Llorente / V. Díez

Versió piano, J. A. Madrid

Soprano, Anna Albelda

Himne Valencià M. Thous / J. Serrano

————————————

NOTES:

La canción del soldado: És un dels tres grans himnes que escrigué el Mestre Serrano. L’única condició que posà als poetes és que en el primer compàs apareguera la paraula Espanya. Estos tres himnes eren: La canción del soldado, Valéncia, ¡canta! i l’Himne Valencià.___________

Valéncia i l’Exposició (Teodor Llorente Olivares / Vicent Díez Peydró): L’original d’esta obra se trobà en els archius de Lo Rat Penat. Està escrita per a una veu de soprano o tenor en acompanyament d’arpa, violonchel, contrabaix i una chicoteta intervenció de violí, pero per ad esta ocasió, Jesús A. Madrid ha fet una versió pianística per a acompanyar a la veu. Este és el nostre chicotet homenage a D. Teodor Llorente Olivares (1836-1911) en el centenari de la seua mort. Esta obra fon premiada en el Certamen Internacional organisat pel Conservatori de Valéncia en 1910. El premi fon un objecte d’art donat pel President del Consell de Ministres de l’época, Sr. Canalejas. Com anècdota volem destacar que durant el transcurs de l’Exposició, a Teodor Llorente, ya malalt i casi cego, el passejaren per tot el recinte en andes com si fora un sant.

Anna Albelda Ros: Soprano naixcuda en Algemesí. Realisa els seus estudis de cant en el Conservatori de Valéncia, perfeccionant-los posteriorment en la soprano Maya Mayska i el director d’orquesta Gerardo Pérez Busquier. Ha rebut lliçons magistrals dels prestigiosos cantants: Renata Scotto, Elena Obratzova, Joan Pons, A. Stamenova, M. Olivero, Alfonso Leoz… Ha segut premiada en la 29 edició del Concurs Internacional de Cant “Francisco Viñas”, en el 4rt. Festival Llíric de Callosa i finalista en el “Luis Sigall” de Viña del Mar (Chile). Ha actuat com a solista en diverses orquestes: Simfònica de Múrcia, Simfònica de Mallorca, Orquesta Estatal Russa, Mare Nostrum… En el camp del teatre llíric ha cantat els papers protagonistes de les sarsueles “Luisa Fernanda”, ”La leyenda del beso”, ”Los Gavilanes”, ”La rosa del azafrán”, ”Gigantes y Cabezudos”, ”Los Claveles”. Debutà en l’àmbit operístic en el rol de Mimi de la Bohème de G. Puccini, al qual li han seguit els papers protagonistes de Cavalleria rusticana (P. Mascagni), I pagliacci (R. Leoncavallo), La favorita (G. Donizetti), Madama Butterfly (G. Puccini). Participà en el Festival de Puccini celebrat pel Palau de la Música de Valéncia. Ha participat en vàries edicions de la Semana de Música Religiosa de Valéncia i en el Castell de l’Olla d’Altea. Convidada pel baríton Joan Pons cantà en la Marató Llírica celebrada en Maó la qual se restrà en CD i DVD. Ha interpretat com a soprano solista la Missa en Re Major de A .Dvorak, el Te Deum de G. Bizet, la Missa de Rèquiem de S. Giner, l’auto sacramental El  Santo Rey Don Fernando de E. Torres, l’oratori Los Ángeles de R. Chapí gravant en CD les quatre últimes obres citades. Ha realisat una gravació en CD d’obres de Cabanilles i J. Mª Pradas. Acadèmic investigador de la M. I. Acadèmia de la Música Valenciana. Recentment cantà en l’Universitat de Bolònia (Itàlia) el rol de Santuzza en l’òpera Cavalleria Rusticana de P. Mascagni. En el més d’abril protagonisarà en la mateixa ciutat italiana l’òpera Un ballo in Maschera de G. Verdi.

Autor entrada: hablemosdefallas

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *