CONFERÈNCIA: “LA PROTECCIÓ DEL PATRIMONI IMMATERIAL”. LO RAT PENAT

Calendario_Resolucion_de_EscritorioEl pròxim dia 24 de setembre de 2010, divendres, a les 19:30 h. en el Saló Constantí Llombart de Lo Rat Penat, C/ Trinquet de Cavallers, nº 9 de Valéncia, la secció de Cant Valencià d’Estil, impartirà una conferència dins del cicle “LO RAT-ET” baix el títul “La protecció del Patrimoni Immaterial: experiències i reptes. Els tesors humans vius i la seua aplicació a les lleis valencianes”, a càrrec de Manolo Marzal (Cap de la secció) i Josep Montesinos (Universitat de Valéncia).

 

L’història és algo més, màxim quan es parla d’una especialitat poc o gens estudiada; quan parlem de patrimoni immaterial, les nostres fonts són fonts de transmissió oral, espais d’informació creats pel poble pels habitants del mateix, en essència pel seu sentir en totes les seues facetes, a través del seu temps, a través de les tradicions i en definitiva a través de la memòria històrica.

Les societats més avançades desenrollen tota classe d’elements de protecció per a que la memòria dels pobles siga coneguda pel poble, aixina mateixa per les noves generacions i aquelles que encara han de vindre per tal d’evitar el desarrelament de les futures generacions. Eixe espai cultural definix l’identitat, el reconeiximent i la memòria en el conjunt de la formació d’una societat diferenciada de les demés.

 Les administracions, tal i com marca el preàmbul de la llei de Patrimoni Cultural Valencià de 1998, són les responsables de dur avant estos proyectes de conservació i preservació d’esta importantíssima part de la cultura valenciana i els reptes que es deuen de plantejar s’encaminen fonamentalment a la participació activa dels pobles en el conjunt de l’Europa de les Regions.

###BLANK###

Autor entrada: hablemosdefallas

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *