Comunicat de l’Associació d’Estudis Fallers contra el tancament de Radiotelevisió Valenciana

Comunicat de l’Associació d’Estudis Fallers contra el tancament de Radiotelevisió Valenciana

i d’adhesió a la manifestació del dissabte 9 de novembre

 

Davant el tancament de Radiotelevisió Valenciana decretat unilateralment per la Presidència de la Generalitat Valenciana el passat dimarts 5 de novembre, els membres de l’Associació d’Estudis Fallers volem expressar la nostra oposició frontal, el nostre rebuig, com a investigadors, com a persones que estimen les nostres tradicions, com a parlants de la nostra llengua i com a ciutadans.

 

L’Associació d’Estudis Fallers treballa pel bé de les Falles. Esta festa és una bona mostra de la cultura popular del poble valencià. Des de sempre, tot poble necessita elevar la seua expressió més tradicional i quotidiana a l’altura de la cultura. Crear art amb el dia a dia. En la societat dels mitjans de comunicació, la societat de hui en dia, és imprescindible que esta expressió es mostre en els mitjans per a sentir-se viva i realitzada. En eixe sentit, els membres de l’Associació d’Estudis Fallers volem fer constar el nostre agraïment al professionals de RTVV, pel ressò que les nostres activitats culturals i les nostres publicacions han trobat tant en Ràdio 9 com en Canal 9. Sense un mitjà de comunicació territorial potent, la festa de les Falles perdrà la plataforma més adequada per a irradiar la cultura del poble, la cultura dels valencians.

 

Volem mostrar també la nostra preocupació pels efectes que això podria suposar per a l’ús i la presència social de la nostra llengua, pràcticament expulsada així dels mitjans de comunicació massius. Pensem que la supressió de RTVV és un pas arrere en el nostre autogovern, en la nostra configuració com a societat civil, que perd un punt de trobada potencial, un vehicle per a fer-se’n ressò. Pensem que la crisi del model representat per la gestió de RTVV fins ara, hauria de conduir a posar-la definitivament al servici de la societat valenciana, complint els seus objectius fundacionals. Els que l’han portada a la seua situació actual haurien d’assumir responsabilitats polítiques i donar pas a una nova era en els nostres mitjans de comunicació i no, per descomptat, a la seua desaparició.

 

Per això, l’Associació d’Estudis Fallers s’adherix a les manifestacions convocades per al dissabte 9 de novembre contra el tancament de Radiotelevisió Valenciana. Emplacem també el conjunt de les institucions, comissions i associacions falleres, començant per la Junta Central Fallera de la ciutat de València, com a part de la nostra societat civil, a enfrontar-se a esta mesura arbitrària i que tant de mal fa a la difusió de les nostres festes.

Autor entrada: hablemosdefallas

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *