Compromís reclama desatascar el Congrés Faller.

Compromís reclama desatascar el Congrés Faller ja convocat per actualitzar el reglament desfasat

El regidor de Compromís per València, Pere Fuset, ha reclamat al Govern de Catalá que desatasque el Congrés Faller convocat en l’anterior mandat i que porta ja mesos encallat davant la necessitat d’actualitzar un reglament clarament desfasat. Així ho ha expressat hui al Consell Rector de la Junta Central Fallera juntament amb Sergio Chillaron, representant de la formació valencianista a l’organisme faller.

Fuset ha apuntat que “els canvis més transcendentals de la festa fallera no depenen d’un regidor determinat sinó de l’assemblea de JCF i esta ja fa temps que va optar per convocar un Congrés, ara que els documents principals ja estan lliurats no poden haver excuses per a la seua convocatòria”. L’expresident de Junta Central fallera també ha recordat que en l’assemblea de novembre es va retirar de l’ordre del dia de l’assemblea de presidentes i presidents in extremis la votació sobre les normes d’este congrés que porta des d’eixe moment paralitzat. Fuset apunta que “en aquell moment el regidor Ballester va dir – literalment – que era un problema de forma, que s’arreglava en 24 hores o en 20 segons però la realitat és que ha passat mig any no s’ha arreglat res i com en tantes altres ocasions les paraules de Ballester es queden en res”.

La formació valencianista ha apremiat a Ballester a “posar-se les piles per a què el Congrés Faller comence a rodar amb urgència, ja que només amb este aprovat per presidentes i presidents, es pot actualitzar un reglament de l’any 2001 ja superat per la legalitat i la mateixa realitat fallera”. Fuset recorda que entre altres coses l’actual reglament faller “marca la prohibició de la brusa fallera a les dones quan la mateixa Fallera major té el seu oficial, establix l’obligatorietat de la banda per a les dones, quan bona part de les comissions falleres ja ho deixen afortunadament com opcional, establix el tratge negre masculí com l’oficial faller ja en absolut desús o discrimina a les xiquetes de 14 anys com a candidates com recentment ha recordat el Síndic de Greuges “. Fuset considera que juntament amb estos fets i molts altres ja superats per la realitat cal que eixe congrés servisca per a modernitzar la festa fallera, i avançar en sostenibilitat, agilitat, igualtat i inclusió al mateix temps que es dona major rellevància als col·lectius infantils i juvenils per ser present i futur de la festa”.

Autor entrada: hablemosdefallas