Cimera Fallera G6

IMG 0744

Representants fallers de diferents poblacions arribades Xàtiva, Alzira, Borriana, Sagunt, Dénia i les festes de Segorbe, es reuniren a Torrent per a celebrar la Cimera Fallera Anual del G6 faller.

IMG 0902

En esta trobada de convivència, la població acollidora, en este cas Torrent, transmet la seua cultura i patrimoni local als visitants. Per això, després de la benvinguda, els presents es traslladaren a la parròquia de l’Assumpció on, Adrià Besó, professor d’història de l’Art i anterior director tècnic del Museu Comarcal de l’Horta Sud de Torrent, els explicà les seues joies artístiques i històriques. Posteriorment, i també guiats per Adrià Besó, es visità la Torre de Torrent, emblema de la ciutat i testimoni de la nostra història al llarg del temps.

IMG 0955

La visita guiada finalitzà precíssament al Museu Comarcal de l’Horta Sud, on els representants de les diferents entitats festives reberen una autèntica master class de com confeccionar el típic bollo de xocolate torrentí que encara perviu actualment. Després de conéixer la seua confecció no representà cap sorpresa trobar-se’l com a regal institucional per a tots els visitants, junt a altra part de la gastronomia local, els santblaiets.

IMG 20160221 WA0099

La jornada de convivència acabà a l’Antic Mercat on es serví el dinar que tingué com a plat fonamental, com no podia ser d’una altra manera, la cassola de Sant Blai o rossejat torrentí, una arròs al forn caracteritzat per la seua contundència i la presència de la pilota dolça.

Esta cimera servix com a cloenda de tot un any faller en el que les diferents entitats festives de les poblacions han treballat conjuntament, entre d’altres, per l’objectiu d’aconseguir per part de la UNESCO el nomenament com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat que podria arribar a finals de 2016

Autor entrada: hablemosdefallas

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *