València, dilluns 16 de gener de 2023
Adrià Sánchez serà l’encarregat de dirigir la peça ‘El Fallero’ durant la XIX Entrada de Bandes el pròxim 26 de febrer
Jordi Peiró i Carlos Martínez compondran els pasdobles dedicats a les Falleres Majors de València
Jordi Peiró Marco i Carlos Martínez Villanueva, dos professionals de reconeguda solvència i amb una extensa trajectòria en el món de la música, seran enguany els encarregats de compondre els pasdobles dedicats a les Falleres Majors de València, Laura Mengó i Paula Nieto, respectivament, baix l’encàrrec de Junta Central Fallera i que s’estrenaran durant la pròxima edició de la Gran Fira de València. Per la seua banda, Adrià Sánchez Castelló serà l’encarregat de dirigir l’emblemàtic pasdoble ‘El Fallero’ durant la seua interpretació durant la XIX edició de l’Entrada de Bandes de Música que se celebrarà en la plaça de l’Ajuntament el pròxim 26 de febrer.
Jordi Peiró Marco, compositor del pasdoble dedicat a la Fallera Major de València, Laura Mengó, és titulat superior en Trombó i Bombardí pels Conservatoris de València i Madrid, compositor, orquestador i director d’orquestra. Ha sigut trombó solista de l’Orquestra Simfònica del Vallés (Barcelona), trombó de l’Orquestra Filharmònica de Màlaga, professor de Trombó, Bombardí i Tuba dels Conservatoris Municipals de Benidorm, Mutxamel i Teulada (Alacant), director de les Bandes de Pedreguer, Benetússer i El Palmar (València), i col·laborador de la Orquestra Ciutat de Barcelona i la Banda Municipal d’Alacant, entre altres.
Actualment, és professor de la Banda Municipal de València i, com a compositor, té nombroses obres per a música de cambra, però és en l’àmbit simfònic i audiovisual on es pot apreciar la seua major producció. Entre les seues principals obres destaca “La Flor del Cerezo” (primer premi de Composició 2015 de l’Associació Espanyola de Tubes i Bombardins), “La batalla de la Rochelle” (seleccionada com a obra obligada per a la final del Certamen de música de la Comunitat Valenciana en 2016), “Everest” (poema simfònic seleccionat com a obra obligatòria de 1r Secció en el Certamen Internacional de música Ciutat de València 2017) o “The Witcher” (poema simfònic seleccionat com a obra obligatòria per al CIM Certamen Internacional de Música Ciutat de València 2022).
Les seues obres han sigut interpretades per les bandes municipals de València, Alacant o Huelva i per bandes de primer nivell com la Unió Musical de Llíria, l’Ateneu Musical de Cullera, l’Artística de Bunyol i l’Harmònica de Bunyol. A més, la seua música ha anat interpretada per agrupacions internacionals com la Banda de l’Armada de la República de Corea del Sud en 2018 i la K.H. St-Lucia Engsbergen de Bèlgica.
Referent a la música de cinema, ha sigut requerit per a participar com a jurat en diferents concursos d’interpretació així com en festivals de cinema pel seu treball com a compositor, orquestador i director d’orquestra en les productores Canspan Film Factory, Blue Tear Productions o JMC Productions.
Peiró ha sigut candidat a la Millor Música Original en la 32ª Edició dels Premis Goya 2018 pel seu treball en la banda sonora de la pel·lícula ‘Luces’, per la qual també va rebre el guardó Jury Award dels premis internacionals Only the Best International Film Awards i el premi a la Millor Música en el Festival Internacional de Cinema i Música de Ecatepec de Morelos FICYM 2022. A més, ‘Luces té una suite orquestral que va ser estrenada per la Banda Simfònica Municipal de València en la Mostra de Cinema de València en 2019.
Per la seua banda, Carlos Martínez Villanueva, compositor del pasdoble dedicat a la Fallera Major Infantil de València, Paula Nieto, inicia els seus estudis musicals de Solfeig i Piano de la mà del seu pare, Antonio Martínez Caño, i els estudis de percussió en el si de la SIM La Primitiva d’Alboraig. Comença els estudis oficials en el Centre Professional de Música Alsina, on obté el diploma en Ensenyaments Elementals en l’especialitat de Piano. Posteriorment, ingressa en el Conservatori Professional de Música de València, on obté els Títols Professionals en les especialitats de Piano i Percussió. Així, s’inicia en el món de la Direcció de la mà dels professors Ferrer Ferran i Pascual Martínez.
Actualment cursa els estudis superiors de les especialitats de Composició amb Andrés Valero i Direcció amb Juan Pablo Hellín i amb Nadia Stoyanova en el Conservatori Superior de Música Joaquín Rodrigo de València. Ha realitzat Cursos de Direcció amb els mestres Juan José Navarro, Andrés Valero, Jesús Perelló, Cristóbal Soler, Carlos Garcés i Rafael Sánchez Mombiedro.
Ha sigut convidat a dirigir distingides agrupacions entre les quals destaca la Banda Simfònica de la SMI “Santa Cecília” de Cullera i l’Orquestra Simfònica del CIM “L’Harmònica” de Bunyol, així com la Banda Simfònica de la SM “La Marinense” de Marines. Ha sigut premiat amb l’Esment d’Honor en el Curs/Concurs de Direcció organitzat per la SMI “Santa Cecília” de Cullera 2021.
En l’àmbit de la composició, ha dedicat diverses peces a diferents agrupacions bandísticas de la Comunitat Valenciana. En l’actualitat, és director de la Banda de la Societat Musical de Calles (València) i del Cor Calixtí de l’Associació Musical Canalense de Canals (València).
XIX Entrada de Bandes de Música
D’altra banda, Adrià Sánchez Castelló serà l’encarregat de dirigir l’emblemàtica peça ‘El Fallero’ durant la seua interpretació en la XIX edició de l’Entrada de Bandes de Música que se celebrarà en la plaça de l’Ajuntament el pròxim 26 de febrer a les 12.00 hores.
Natural de Burjassot, Sánchez és professor de Saxòfon pel Conservatori Superior de Música de Navarra. En la seua formació té un Màster en Desenvolupament d’Habilitats Musicals i el Màster en Professor d’Educació Secundària. Actualment, dirigeix el projecte artístic i pedagògic de l’Agrupació Musical Santa Cecília del Grau amb la qual va gravar en 2021 el primer disc de l’Agrupació amb motiu del seu 40 aniversari i en 2022 obté el Primer premi i Esment d’honor a la tercera secció del 45 Certamen Provincial de Bandes de la Diputació de València.
També lidera el projecte artístic de la Banda Juvenil Santa Cecília de Xelva, amb la qual va guanyar en 2020 el primer premi i el premi del públic en la segona secció de l’IV Concurs de Bandes Juvenils “Memorial Francisco Fort” de Montcada i el primer premi i màxima puntuació de la categoria Agrupacions del World Open Music Competition de Sèrbia en 2021.
Anteriorment, ha sigut Director Titular de la Banda Simfònica de la Casa de la Comunitat Valenciana a Navarra i de la Banda Juvenil Unió Musical de Serra. També ha actuat convidat per diverses bandes com l’Agrupació Musical “Los Silos” de Burjassot, Banda de Música Campanar, Banda de Música Barri de Malilla, Associació Musical Verge de Remei de Petrer i València Youth Wind Ensemble.
Ha ampliat la seua formació amb grans mestres com Ferrer Ferran, Enrique García Asensio, José Rafael Pascual-Vilaplana, Josep Vicent Egea, Mercedes Padilla, Kevin Sedatole, James Barnes, Jan Cober, Evan Feldman, Thomas Doss o Philip Sparke. Durant la seua trajectòria ha tingut l’oportunitat d’estrenar obres com ‘Arcadi el Kadir’ de Saül Gómez, ‘A la lluna de Navarra’ i ‘El globo de Milá’ d’Hugo Chinesta, ‘Siga Winds’ de Frank Cogollos o ‘Las aventuras de Tom Sawyer’ d’Álvaro Cámara. A més, es mostra molt agraït d’haver rebut la dedicatòria d’obres com ‘Benaxuay’ de Frank Cogollos i ‘So Good!’ de Raül Domènech.
Al 2008 va formar part de la Banda Municipal de Pamplona durant més de tres anys. Té una àmplia experiència de 20 anys com a professor de Saxòfon, Llenguatge Musical i Conjunt Instrumental en diferents escoles de música i conservatoris. Actualment, és director de l’Escola de Música Santa Cecilia del Grau i de l’Escola Comarcal de Música de l’Alt Túria, a més d’impartir docència a l’Escola de Música Los Silos de Burjassot i Rubato de Sant Antoni de Benaixeve.
Disposem de material gràfic.
València, lunes 16 de enero de 2023
Adrià Sánchez serà el encargado de dirigir la pieza ‘El Fallero’ durante la XIX Entrada de Bandas el próximo 26 de febrero
Jordi Peiró y Carlos Martínez compondrán los pasodobles dedicados a las Falleras Mayores de València
Jordi Peiró Marco y Carlos Martínez Villanueva, dos profesionales de reconocida solvencia y con una extensa trayectoria en el mundo de la música, serán este año los encargados de componer los pasodobles dedicados a las Falleras Mayores de València, Laura Mengó y Paula Nieto, respectivamente, bajo el encargo de Junta Central Fallera y que se estrenarán durante la próxima edición de la Gran Fira de València. Por su parte, Adrià Sánchez Castelló será el encargado de dirigir el emblemático pasodoble ‘El Fallero’ durante su interpretación en la XIX edición de la Entrada de Bandas de Música que se celebrará en la plaza del Ayuntamiento el próximo 26 de febrero.
Jordi Peiró Marco, compositor del pasodoble dedicado a la Fallera Mayor de València, Laura Mengó, es titulado superior en Trombón y Bombardino por los Conservatorios de Valencia y Madrid, compositor, orquestador y director de orquesta. Ha sido trombón solista de la Orquestra Sinfónica del Vallés (Barcelona), trombón de la Orquesta Filarmónica de Málaga, profesor de Trombón, Bombardino y Tuba de los Conservatorios Municipales de Benidorm, Mutxamel y Teulada (Alicante), director de las Bandas de Pedreguer, Benetússer y El Palmar (Valencia), y colaborador de la Orquestra Ciudad de Barcelona y la Banda Municipal de Alicante, entre otras.
Actualmente, es profesor de la Banda Municipal de València y, como compositor, tiene numerosas obras para música de cámara, pero es en el ámbito sinfónico y audiovisual donde se puede apreciar su mayor producción. Entre sus principales obras destaca “La Flor del Cerezo” (primer premio de Composición 2015 de la Asociación Española de Tubas y Bombardinos), “La batalla de la Rochelle” (seleccionada como obra obligada para la final del Certamen de música de la Comunitat Valenciana en 2016), “Everest” (poema sinfónico seleccionado como obra obligatoria de 1º Sección en el Certamen Internacional de música Ciutat de Valencia 2017) o “The Witcher” (poema sinfónico seleccionado como obra obligatoria para el CIM Certamen Internacional de Música Ciutat de València 2022).
Sus obras han sido interpretadas por las bandas municipales de Valencia, Alicante o Huelva y por bandas de primer nivel como la Unión Musical de Llíria, el Ateneo Musical de Cullera, la Artística de Buñol y la Armónica de Buñol. Además, su música ha ido interpretada por agrupaciones internacionales como la Banda de la Armada de la República de Corea del Sur en 2018 y la K.H. St-Lucia Engsbergen de Bélgica.
En lo referente a la música de cine, ha sido requerido para participar como jurado en diferentes concursos de interpretación así como en festivales de cine por su trabajo como compositor, orquestador y director de orquesta en las productoras Canspan Film Factory, Blue Tear Productions o JMC Productions.
Peiró ha sido candidato a la Mejor Música Original en la 32ª Edición de los Premios Goya 2018 por su trabajo en la banda sonora de la película ‘Luces’, por la que también recibió el galardón Jury Award de los premios internacionales Only the Best International Film Awards y el premio a la Mejor Música en el Festival Internacional de Cine y Música de Ecatepec de Morelos FICYM 2022. Además, ‘Luces’ tiene una suite orquestal que fue estrenada por la Banda Sinfónica Municipal de València en la Mostra de Cinema de València en 2019.
Por su parte, Carlos Martínez Villanueva, compositor del pasodoble dedicado a la Fallera Mayor Infantil de València, Paula Nieto, inicia sus estudios musicales de Solfeo y Piano de la mano de su padre, Antonio Martínez Caño, y los estudios de percusión en el seno de la SIM La Primitiva de Alborache. Empieza los estudios oficiales en el Centro Profesional de Música Alsina, donde obtiene el diploma en Enseñanzas Elementales en la especialidad de Piano. Posteriormente, ingresa en el Conservatorio Profesional de Música de València donde obtiene los Títulos Profesionales en las especialidades de Piano y Percusión. Así, se inicia en el mundo de la Dirección de la mano de los profesores Ferrer Ferran y Pascual Martínez.
Actualmente cursa los estudios superiores de las especialidades de Composición con Andrés Valero y Dirección con Juan Pablo Hellín y con Nadia Stoyanova en el Conservatorio Superior de Música Joaquín Rodrigo de València. Ha realizado Cursos de Dirección con los maestros Juan José Navarro, Andrés Valero, Jesús Perelló, Cristóbal Soler, Carlos Garcés y Rafael Sánchez Mombiedro.
Ha sido invitado a dirigir distinguidas agrupaciones entre las que destaca la Banda Sinfónica de la SMI “Santa Cecilia” de Cullera y la Orquesta Sinfónica del CIM “La Armónica” de Buñol, así como la Banda Sinfónica de la SM “La Marinense” de Marines. Ha sido premiado con la Mención de Honor en el Curso/Concurso de Dirección organizado por la SMI “Santa Cecilia” de Cullera 2021.
En el ámbito de la composición, ha dedicado varias piezas a diferentes agrupaciones bandísticas de la Comunitat Valenciana. En la actualidad, es director de la Banda de la Sociedad Musical de Calles (Valencia) y del Cor Calixtí de la Asociación Musical Canalense de Canals (Valencia).
XIX Entrada de Bandas de Música
Por otro lado, Adrià Sánchez Castelló será el encargado de dirigir la emblemática pieza ‘El Fallero’ durante su interpretación en la XIX edición de la Entrada de Bandas de Música que se celebrará en la plaza del Ayuntamiento el próximo 26 de febrero a las 12.00 horas.
Natural de Burjassot, Sánchez es profesor de Saxófono por el Conservatorio Superior de Música de Navarra. En su formación tiene un Máster en Desarrollo de Habilidades Musicales y el Máster en Profesor de Educación Secundaria. Actualmente, dirige el proyecto artístico y pedagógico de la Agrupación Musical Santa Cecilia del Grau con la que grabó en 2021 el primer disco de la Agrupación con motivo de su 40 aniversario y en 2022 obtiene el Primer premio y Mención de honor a la tercera sección del 45 Certamen Provincial de Bandas de la Diputación de Valencia.
También lidera el proyecto artístico de la Banda Juvenil Santa Cecilia de Chelva, con la que ganó en 2020 el primer premio y el premio del público en la segunda sección del IV Concurso de Bandas Juveniles “Memorial Francisco Fort” de Moncada y el primer premio y máxima puntuación de la categoría Agrupaciones del World Open Music Competition de Serbia en 2021.
Anteriormente, ha sido Director Titular de la Banda Sinfónica de la Casa de la Comunitat Valenciana en Navarra y de la Banda Juvenil Unión Musical de Serra. También ha actuado invitado por varias bandas como la Agrupación Musical “Los Silos” de Burjassot, Banda de Música Campanar, Banda de Música Barrio de Malilla, Asociación Musical Virgen de Remei de Petrer y València Youth Wind Ensemble.
Ha ampliado su formación con grandes maestros como Ferrer Ferran, Enrique García Asensio, José Rafael Pascual-Vilaplana, Josep Vicent Egea, Mercedes Padilla, Kevin Sedatole, James Barnes, Jan Cober, Evan Feldman, Thomas Doss o Philip Sparke. Durante su trayectoria ha tenido la oportunidad de estrenar obras como ‘Arcadi el Kadir’ de Saül Gómez, ‘A la lluna de Navarra’ y ‘El globo de Milá’ de Hugo Chinesta, ‘Sea Winds’ de Frank Cogollos o ‘Las aventuras de Tom Sawyer’ de Álvaro Cámara. Además, se muestra muy agradecido de haber recibido la dedicatoria de obras como ‘Benaxuay’ de Frank Cogollos y ‘So Good!’ de Raül Domènech.
En 2008 formó parte de la Banda Municipal de Pamplona durante más de tres años. Tiene una amplia experiencia de 20 años como profesor de Saxófono, Lenguaje Musical y Conjunto Instrumental en diferentes escuelas de música y conservatorios. Actualmente, es director de la Escuela de Música Santa Cecilia del Grau y de la Escuela Comarcal de Música del Alto Turia, además de impartir docencia en la Escuela de Música Los Silos de Burjassot y Rubato de San Antonio de Benagéber.
Disponemos de material gráfico.