Dom11182018

ActualizadoDom, 18 Nov 2018 1pm

Las Comisiones.

La actualidad de las Fallas.

Los Artistas.

Las Juntas Locales

Calendario de Eventos:

Noviembre 2018
D L M X J V S
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30

somcultura unafestaperatots

sanisidro telefonada

 opinaHISTORIA

Hablemos de la historia de las Fallas.

¿Quien esta en linea?

Hay 651 invitados y ningún miembro en línea

Actualidad 2018

Actualidad Comisiones. Todas las noticias.

Juntas Locales - Noticias

Artistas Falleros. Actualidad

Programas de Hablemos de Fallas en la UPV Radio. 102.5 FM

Solidaridad y Fallas

Tradiciones

L'Institut Valencià de Cultura, Bankia i la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) han presentat a la ciutat d'Alcoi el programa 'Música a la llum'.

https://lh3.googleusercontent.com/DBCLhnwZtNs0Hi_qLYBWcWsi8fwixackrexW-k3c9qmYwAtuPywjzBm-8ljbqfK1ai6RK6jMONlFtHuXtNFGMkDQJIDNwrt-wGCiL0hkdEFgtr7f6lA3bU-ODvYIXit3MzR1dfvfcV8i2tPvkaBG97QwnGhXw2Z__B0Yj5lTru-NAot2ptb5RUVied6yD7yRUbybbf_2DXyRfkebxbscGGO-r78HTfx3o-N593ywXNnxhEq4ck8lCV-8egpme3SV6NQnNy4Lg42_E54kQLkbfXM4sB5Me6y8UUn7ch7eOyw2rezPaloYXHNmpwIs5JH8Kgnxy3HHQQrTorShVLIX1N2G0tQ_Gaprs4d3F3PPTdYnJUj69xjNR4z4aVPnITgN8gvgI7YZqdUdkhlISWMLY6-_ACn89q5PMGohbAXh8ekNPyREF5fnCuL8So6FoAhD4aTOo5_vjPZmLKox5HufQmecimrORNfgXx7EHQGVlNu9nsLcYsNEbJ9vWCpclz-t4FRIDaNH5nCppKTtWxskN_gUgC_1ZLmbClUrnT_SvoBK7Yrvv29UEFkBcHKZHKWFOSrPpeEcxTI9byLzheHreV0dF48ciS_HgxStSmcg4-FJi73vjVX9IRcBqhGX4QIc7dmvEE1fdT9YjYm89JwU1o7o_euqcPQEHoLx=w956-h637-no

A aquesta presentació han assistit el secretari autonòmic de Cultura, Albert Girona; l'alcalde d'Alcoi, Toni Francés; la coordinadora de la Direcció General de Comunicació i Relacions Externes de Bankia a la Comunitat Valenciana, Isabel Rubio; el president provincial d'Alacant de la FSMCV, Ramón Más Soler; el president de la Societat Musical Nova d'Alcoi, José Antonio Llinares; la directora adjunta de Música i Cultura Popular de l'IVC, Marga Landete, i el president comarcal del Comtat-l'Alcoià, José Miguel Pascual Belvis.

En paraules del secretari autonòmic, "és una satisfacció per a la Generalitat presentar a Alcoi el lloc web de 'Música a la llum', un web que pretén recuperar el gran patrimoni que guarden les societats musicals de la Comunitat Valenciana, per a divulgar i fer accessible la cultura musical que durant tants anys han guardat als seus arxius aquestes institucions".

El programa 'Música a la llum', patrocinat per Bankia i organitzat per l'Institut Valencià de Cultura i la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana, pretén valorar i difondre el patrimoni cultural custodiat pels arxius de les societats musicals de la Comunitat Valenciana.

'Música a la llum', que forma part del projecte 'Bankia escolta València', descriurà la documentació emmagatzemada en els arxius de les societats musicals (partitures, fotografies, instruments, arxiu administratiu, etc) per a posar-la a la disposició de tots els interessats en un lloc web (www.musicaalallum.es) que facilitarà la visibilitat i recerca d'aquest ric patrimoni. 'Música a la llum' també està activa a les xarxes socials (facebook.com/musicaalallum).

'Música a la llum' compta amb la col·laboració d'un equip de musicòlegs de l'Associació Valenciana de Musicologia (Avamus) i d'un equip de documentalistes membres del Col·legi Oficial de Bibliotecaris i Documentalistes de la Comunitat Valenciana.

Col·laboració amb la Societat Musical Nova d'Alcoi El projecte es presenta a Alcoi, ja que 'Música a la llum' ha arribat a un acord amb la Societat Musical Nova d'Alcoi, amb motiu del seu cent setanta-cinqué aniversari, per a catalogar i digitalitzar el seu arxiu més antic.

Tant l'Arxiu Municipal d'Alcoi com l'IVC es quedaran una còpia del catàleg i del fons digitalitzat per a consulta del investigadors, i algunes partitures es posaran igualment a l'abast del públic a través de la pàgina web de 'Música a la llum'.

Els fons de la Societat Musical Nova d'Alcoi són molt valuosos per la seua antiguitat i per l'actiu paper d'aquesta societat, junt amb la Primitiva, en tota la vida musical d'Alcoi dels darrers dos segles, no tan sols participant en les festes de Sant Jordi i oferint concerts de banda, sinó també col·laborant amb l'església mitjançant la seua capella musical i la seua orquestra.

La Nova conserva partitures originals d'importants músics alcoians com José Espí, Julio Laporta, Jorge Mira Carbonell, José Jordá Valor o Camilo Pérez Laporta, entre d'altres.

'Música a la llum' vol combinar un treball extensiu amb totes les societats musicals amb treballs intensius com aquest i altres que puguen plantejar-se amb les societats posseïdores d'un patrimoni més gran.

D'altra banda, tots els anys, la Jove Banda Simfònica de la FSMCV col·labora amb 'Música a la llum' amb un concert i l'enregistrament d'un disc amb algunes obres rescatades del nostre patrimoni, la majoria de les quals han estat poc interpretades i mai enregistrades en disc.

El 2017 s'enregistraran obres de Miguel Asensi, Eduardo López-Chávarri i dels alcoians José Espí i Julio Laporta, recuperades de l'arxiu de la Societat La Nova d'Alcoi.

 

Último Programa de Hablemos de Fallas en la UPV Radio.

sección especial1

primera a1 copia

 

Pólvora, tradició i foc

#Elecció19. Cortes de Honor Infantiles.

#Elecció19. Cortes de Honor adultas.

El Museu Faller en 3D

museu faller

PROGRAMA "FUNDADORES"

dr collado 2

Hogueras en Internet

  Hogueras

Hablemos de Hogueras

 Hablemos-Hogueras